To je to što me zanima!

Mourning: Moramo pomoći, učiniti što god možemo...

SPORTAŠI POMAŽU HAIĆANIMA Čak tri milijuna dolara žrtvama je donirao golfer Tiger Woods. Košarkaš Mourning prikupio je 800.000 dolara...
Vidi originalni članak

Krikovi, zapomaganje i plač. To najčešće odjekuje haićanskim ulicama. Grad Port-au-Prince izgleda kao ratna zona, rekao je bivši košarkaš Alonzo Mourning nakon što se vratio s Haitija. Iako je s Dwyaneom Wadeom, bivšim suigračem iz Miamija, među košarkašima u NBA ligi prikupio više od 800.000 dolara, Mourning je odlučio žrtvama potresa pomagati na terenu.
- Rekli bi mi: 'ovaj pacijent neće izdržati do jutra, odnesi ga i na njegov krevet polegni nekog tko ima veće šanse preživjeti’. Situacija je grozna. Ljudi neprestano umiru - dodao je suznih očiju Mourning.
Među sportašima financijski je najizdašnije pomogao Tiger Woods. Američki golfer žrtvama je donirao čak tri milijuna dolara. New York Yankeesi uplatili su pola milijuna, a biciklist Lance Armstrong 250.000 dolara.
- Godinama ta zemlja pati zbog političkih prevrata, siromaštva i gladi. Sad još i potres. Užas - rekao je Armstrong.
Najbolji tenisač svijeta Roger Federer u Melbourneu je organizirao humanitarni turnir pod nazivom Hit for Haiti. Nastupilo je mnogo teniskih zvijezda, a prodajom 15.000 ulaznica prikupili su 185.000 dolara.
- Najteži dio boravka na Haitiju bio je odlazak. Moramo im pomoći. Moramo učiniti što god možemo - pozvao je Mourning.

DRUŽENJE KAKE I ZIDANEA ZA POMOĆ HAITIJU
Sav prihod tradicionalne humanitarne utakmice koju organiziraju Zinedine Zidane i Ronaldo ići će žrtvama potresa na Haitiju.
- Neću biti na utakmici jer igram za Corinthias, ali doći će Kaka - rekao je Ronaldo

Idi na 24sata

Komentari 4

  • god of war 21.01.2010.

    Lijepo je vidjeti da ljudska rasa,boja kože,nacionalnost/vijera ne utječe na želju za pomoganjem! Svaka čast i kapu skidam svim koji doniraju,a tiger Woodsu također kapa do jezgre zemlje,a Yankeesi i su me razočarali,mislim,uplata od 500.000 dolara,da je kriza njima pa aj,ali likovi se milijardama razbacaju,imaju svaku tekmu preko 70.000 posjetitelja i samo 500.000?? teško mi je to za povjeorvat,ali ipak,svaka para je važna!

  • locojordan45 20.01.2010.

    donirao bih i ja kad bi imao, ali nemam... lijepa gesta u svakom slucaju... nitko od njih nije prisiljen pomoc, pa opet daju sve od sebe...

  • igor19 20.01.2010.

    mogu dati i vise,naravno,ali i ovo je za pohvalu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare