To je to što me zanima!

Može li Hajduk izdržati utrku za naslov prvaka s Dinamom?

U borbi za naslov 'bili' zaostaju već četiri boda, a šestorica su igrača 'u izlogu'. No čak i ako izdrže ove zime pitanje je što im donosi sljedeće proljeće
Vidi originalni članak

Jednom se i to moralo dogoditi, rekao je pomirljivo trener Hajduka Stanko Poklepović, razočaran zbog poraza njegove momčadi u Vinkovcima.


Splićani su u Vinkovce doputovali 'desetkovani', bez braće Sharbini, Ibričića, Tomasova, Buljata, Andrića i nisu se ni nadali nekom velikom rezultatu. No unatoč tome, na Poljudu se oglasilo zvono za uzbunu. Ne toliko zbog poraza, prvog u HNL-u od ožujka i utakmice s Lokomotivom na Maksimiru, koliko zbog činjenice da je Dinamo u utrci za naslov prvaka napravio prvu osjetniju prednost.


Osvajanje naslova prvaka je Hajdukov cilj ove sezone, a sve preko toga je bonus. No može li ovakav Hajduk izdržati utrku s Dinamom, u situaciji kad igraju na tri fronta, a forma i rezultati su im u evidentnom padu? Kako održati korak s Dinamom, barem do zimske stanke, pitanje je koje muči i Stanka Poklepovića, ali i čelnike bijelih. Jer Dinamo ima kud i kamo širi igrački kadar, istina i nešto teži raspored (moraju u goste Splitu i Rijeci), tako da lakše prati zahtjeve non-stopa od dvije utakmice tjedno.


No čak i ako bijeli do zime održe korak s Dinamom, pitanje je što će biti u proljeće. Zdravko Mamić sigurno neće prodavati, a oko Poljuda već kruže manageri koji pokazuju interes za igrače Hajduka. Ibričić je praktično stalno u izlogu, za njega se samo čeka prava ponuda, kao i za mlađeg Sharbinija, nisu daleko od odlaska ni stoperi Buljat i Maloča, kao i Ivan Strinić, za koga je interes pokazala Benfica, koja na proljeće vidi kao zamjenu za Fabija Coentraa.


- Ne zamaram se interesom bilo koga jer sam tek potpisao ugovor s Hajdukom i razmišljam samo o tome kako da što bolje igram. Za sada ne znam ništa o interesu Benfice ili bilo koga drugoga, sve sam prepustio u ruke ljudima koji vode brigu o mojoj karijeri i tek kad oni završe svoj dio posla, obavijetiti će i mene - kaže Strinić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare