To je to što me zanima!

Mula: Taj primitivizam moramo iskorijeniti, ovo je skandalozno

Svi govore o nekoj fenomenalnoj atmosferi, a ovo mi se stoti put događa, ljutit je trener Cibone Damir Mulaomerović. Majstorica za ulazak u finale prvenstva je u srijedu...
Vidi originalni članak

Damira Mulaomerovića nije razljutio poraz u Višnjiku, nego ponašanje zadarske publike i zaštitara kojih nije bilo nigdje da ispune opis svog zanimanja i zaštite igrače Cibone za izlazu prema svlačionicama.

- Doletjelo je desetak metalnih predmeta, neki su pogodili Rozića, mene su pljunuli, a zaštitara nigdje - požalio se trener Cibone, kojeg je posebno isprovociralo uvredljivo skandiranje s tribina.

Na njegov račun, ali prvenstveno na račun jedinog Amerikanca na utakmici, beka ''vukova'' Jamesa Florencea, koji je prošle sezone igrao baš za Zadar.

Florencea su vrijeđali na rasnoj osnovi, a Mulaomeroviću su vikali ''Mula, Turčine, napuši se ku...ne'',  što je već godinama dio folklora kad današnji trener Cibone dolazi u Zadar, pa i neke druge dvorane. No to ne znači da je u redu.

- To je skandalozno i sramotno, takvo ponašanje treba iskorijeniti. Stoti put mi se to događa, a svi govore o fenomenalnoj atmosferi. Ja se mogu nositi s tim, ali svi gledaju kao da je to normalno. Ne vjerujem ni da se pravi Zadrani i navijači mogu složiti s takvim primitivizmom - kaže Mula i podsjeća da je jedan od glavnih sponzora Zadra turska Dogus grupa.

- Turci koji ulažu u njih im valjaju, a ja ne.

Dobro, nije Mulaomerović zaista Turčin, ali aluzija je jasna, iako je rođeni Tuzlak godinama bio značajan igrač u hrvatskoj reprezentaciji. No više od uvreda na njegov račun zasmetale su mu one upućene Florenceu, kojem su vikali da je ''niger''.

- Pa nogometne utakmice se prekidaju i zbog manjih stvari! I još je dobio tehničku jer je, isprovociran, vratio jedan upaljač na tribinu - u nevjerici je govorio Mulaomerović, no nije se želio upuštati u pitanje uplitanja Hrvatskog helsinškog odbora u košarkaške utakmice, kao što je slučaj na nogometnima.

- To nije pitanje za mene, ali neka se javi netko mjerodavan da kaže da se to treba sankcionirati - kaže Mulaomerović, kojeg je cijela situacija posebno pogodila jer je samo zahvaljujući njegovom poštenju Zadar uopće u situaciji da se bori za finale.

Cibona je, naime u posljednjem kolu osnovnog dijela Lige za prvaka mogla pustiti Kvarneru u Rijeci i tako odabrati baš Riječane za protivnika u polufinalu, a Zadar poslati na Cedevitu i onemogućiti im plasman u ABA ligu iduće sezone (bude li se uopće igrala). Naravno da nije očekivao ovacije i crveni tepih, ali...

- Odigrali smo najpoštenije moguće i nikako ovo nismo zaslužili.

Na sam poraz (73-70), kojim je Zadar izborio majstoricu u srijedu, nema primjedbi.

- Loše smo odigrali, pristup nije bio na razini prve utakmice, a opet smo imali šut za produžetak. Ali kad ne igraš dobro, lopta ti ne da. Nadam se da ćemo u srijedu bit bolji i pobijediti - rekao je Mula i pohvalio zadarskog razigravača Lovru Bašića, koji je odigrao možda i najbolju utakmicu sezone te zabio 20 koševa.

- Mlad je i vrlo talentiran, samo mu treba vremena da sazrije, strpljenja i utakmica.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • stbbb 23.05.2016.

    bezigrad da ste tako bili 90 imocani i hetcegovci su vas dosli braniti a vi vatali katamarane i u italiju.Sto se damira tice on je casno i posteno izgra za reprezentaciju i ti povici nisu nista cudno dno dna.

  • Josip Joe Milovich 23.05.2016.

    Skandalozno je to što ti se igrači služe muay thaijem na utakmici

  • 22.05.2016.

    Bezigrad Bezigrad beeeziiiigraaaad

Komentiraj...
Vidi sve komentare