To je to što me zanima!

Mulaomerović: S Prkom smo dobili na težini i širini

Nikša Prkačin ipak je potpisao ugovor s KK Zagrebom CO, gdje će završiti karijeru. Imao je ponude iz Turske, ali ih je odbio zbog obitelji
Vidi originalni članak

Svaki dan pročitam nešto ružno o sebi. To mi je dalo motiva da nastavim, nisam mogao tako završiti karijeru, objasnio je Nikša Prkačin zašto je promijenio odluku o odlasku u mirovinu.
- Imao sam dvije ponude iz Turske, ali nije mi se dalo opet ići vani. Htio sam ostati živjeti u Zagrebu, tu mi je i obitelj... - nastavio je bivši kapetan Cibone i reprezentacije, dodavši da će prihvatiti bilo kakvu ulogu u Zagrebu.
- Ma meni je sve ovo došlo s neba pa u rebra. Nikad brže nisam napravio ugovor, dogovorili smo se za 10 minuta. Ja sam profesionalac, ovo će mi biti valjda 17. sezona, prihvatit ću stvari kakve jesu - dodao je Nikša, koji će u Trnskom nakon dugo vremena ponovno zaigrati s bivšim suigračem iz Cibone i reprezentacije, Damirom Mulaomerovićem.
- S njim smo dobili na težini i širini - dvosmisleno je ispalio Mula i nasmijao sve prisutne.
Osim Mule i kapetana Simona, najbolji igrači Zagreba su centri, Ante Tomić i Luka Žorić, koji će odsad dijeliti minutažu s novim pojačanjem. No trener Denis Bajramović ne vidi problem.
- I dosad smo igrali s dva centra, koji su se odlično nadopunjivali, a Prkačin će im samo biti dodatna vrhunska nadopuna. S njim ćemo moći igrati više kontrolirano, koristiti situacije kad je protivnik u bonusu, imati igru leđima prema košu... A u razgovorima u svlačionici i izvan terena sigurno će imati utjecaja na njih i pomoći im da se razvijaju u pravom smjeru - rekao je Bajramović, koji je dolaskom Prkačina povećao dubrovačku koloniju u Trnskom. Osim trenera i Prke, iz Dubrovnika je i prva zvijezda Ante Tomić, kao i njegova dugoročna zamjena Robert Rikić (19), ali i projicirana buduća zvijezda hrvatske košarke, 14-godišnji Mario Hezonja, koji je stigao ovog ljeta.
- Ma treba raspustiti Dubrovnik, ovo je sada Dubrovnik - našalio se Prkačin.

TOMIĆ: PA MOGLI SMO IMATI I JAČE PROTIVNIKE
U Zagrebu su se pohvalili kako su dobili svih devet pripremnih utakmica i jako su zadovoljni tim učinkom. No ne i Ante Tomić, koji žudi za jačom konkurencijom.
- Dobro to izgleda, ali ne govori puno. Mogli smo igrati i s jačim protivnicima, ali što je tu je. Uglavnom, ono pravo počinje od petka - rekao je Tomić.
A u petak "mravi" otvaraju NLB ligu. Prvu utakmicu nove sezone igraju u Sarajevu protiv Bosne.

ŠARIĆA ĆU KORISTITI KAD ZA TO DOĐE VRIJEME
Ovog je ljeta u redove "mrava" stigao 15-godišnji Šibenčanin Darijo Šarić, kojeg mnogi već sad proglašavaju najvećim hrvatskim talentom nakon Dražena Petrovića. Trener Bajramović tvrdi da će mu dati priliku.
- Hoću, kad za to dođe vrijeme. On je ipak tek došao, ali već se uklopio u Zagreb. Igrat će za Zrinjevac, ali i ja ću ga koristiti. Međutim, treba ga postupno predstaviti seniorskoj košarci - rekao je Bajramović.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • LeBron 05.10.2009.

    o prka prka bi li mi ga ...

  • god of war 05.10.2009.

    naslov članka opisuje Prku u potpusnosti... :)))))))))))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare