To je to što me zanima!

Müller: Kovač je kao žena koja vas pošalje u šoping bez uputa

Bayern se trenutačno nalazi u Dohi na pripremama za nastavak sezone, a Müller je od novinara dobio nepoželjno pitanje o Niki Kovaču na koje je ipak odgovorio...
Vidi originalni članak

Odnos Nike Kovača (48) i Thomasa Müllera (30) u Bayernu je bio, najblaže rečeno, ne baš dobar. Hrvatski trener držao je Nijemca na klupi, a njega je to toliko iživciralo pa je u listopadu izjavio da će gotovo sigurno napustiti klub u kojem je cijeli život.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Žestok pritisak bavarskih čelnika i navijača utjecao je i na Kovača koji je u nekim utakmica, očito po naputku s vrha, stavio Müllera u prvih 11, ali njemački nogometaš je odahnuo početkom studenog kada su se hrvatski trener i njemački prvak razišli. Nijemac je sigurno bio najsretniji tim potezom, kao i njegova supruga koja je nekoliko puta kritizirala Niku zbog odnosa prema njezinom mužu.

Među igračima od tada vlada silenzio stampa na pitanja vezana o Niki Kovaču. Igrači su puni hvalospjeva za Kovačevog nasljednika Hansija Flicka iako su gubili od Borussije M i Leverkusena, ali zato kada na repertoar dođe pitanje o bivšem hrvatskom izborniku, zavlada tajac.

Bayern se trenutačno nalazi u Dohi na pripremama za nastavak sezone, a Müller je od novinara dobio nepoželjno pitanje na koje je ipak odgovorio. Upitali su ga da im pojasni razliku između Kovača i Flicka, a on je tim povodom iskoristio slikovito objašnjenje.

- Ako vas žena pošalje u kupovinu s instrukcijama, onda točno znate što trebate napraviti. Ali ako vam ne da točne instrukcije, stojite ispred polica i postoji velik rizik da večera neće biti dobra.

Ne treba biti neki poseban pametnjaković da shvatimo što je Müller htio reći. U prijevodu, Kovač je trener koji ne daje instrukcije igračima, a s druge strane, igrači točno znaju što Flick traži od njih. Prema Thomasu, to je ključna stvar zašto Bayern igra bolje nego što su igrali pod vodstvom Nike Kovača...

Idi na 24sata

Komentari 79

  • Kranksvester 09.01.2020.

    Ehh, razlika između vrhunskog nogometaša i "vrhunskog" nogometaša je u inteligenciji.. Messi-u nitko ne mora govoriti što mora raditi na terenu.. i ovo sam namjerno napisao Messi, jer su Njemački mediji svojevremeno tvrdili da je Muller bolji od Messi-a

  • Kust 08.01.2020.

    Trener nogometasu sa tolikim iskustvom ne bi trebao mnogo sto sta reci kako da igras.

  • VOLBEAT 08.01.2020.

    Niko je za tebe Bog nogometa, i kao igrač, a (i sutra) kao trener...zato - shut up...

Komentiraj...
Vidi sve komentare