Sport

Komentari 79

Müller: Kovač je kao žena koja vas pošalje u šoping bez uputa

Müller: Kovač je kao žena koja vas pošalje u šoping bez uputa

Bayern se trenutačno nalazi u Dohi na pripremama za nastavak sezone, a Müller je od novinara dobio nepoželjno pitanje o Niki Kovaču na koje je ipak odgovorio...

Odnos Nike Kovača (48) i Thomasa Müllera (30) u Bayernu je bio, najblaže rečeno, ne baš dobar. Hrvatski trener držao je Nijemca na klupi, a njega je to toliko iživciralo pa je u listopadu izjavio da će gotovo sigurno napustiti klub u kojem je cijeli život.

Žestok pritisak bavarskih čelnika i navijača utjecao je i na Kovača koji je u nekim utakmica, očito po naputku s vrha, stavio Müllera u prvih 11, ali njemački nogometaš je odahnuo početkom studenog kada su se hrvatski trener i njemački prvak razišli. Nijemac je sigurno bio najsretniji tim potezom, kao i njegova supruga koja je nekoliko puta kritizirala Niku zbog odnosa prema njezinom mužu.

Među igračima od tada vlada silenzio stampa na pitanja vezana o Niki Kovaču. Igrači su puni hvalospjeva za Kovačevog nasljednika Hansija Flicka iako su gubili od Borussije M i Leverkusena, ali zato kada na repertoar dođe pitanje o bivšem hrvatskom izborniku, zavlada tajac.

Soccer 1. Bundesliga / FC Augsburg-Bayern Munich 2-2.

Bayern se trenutačno nalazi u Dohi na pripremama za nastavak sezone, a Müller je od novinara dobio nepoželjno pitanje na koje je ipak odgovorio. Upitali su ga da im pojasni razliku između Kovača i Flicka, a on je tim povodom iskoristio slikovito objašnjenje.

- Ako vas žena pošalje u kupovinu s instrukcijama, onda točno znate što trebate napraviti. Ali ako vam ne da točne instrukcije, stojite ispred polica i postoji velik rizik da večera neće biti dobra.

Football, German Champion 2019 FC Bayern Munich.

Ne treba biti neki poseban pametnjaković da shvatimo što je Müller htio reći. U prijevodu, Kovač je trener koji ne daje instrukcije igračima, a s druge strane, igrači točno znaju što Flick traži od njih. Prema Thomasu, to je ključna stvar zašto Bayern igra bolje nego što su igrali pod vodstvom Nike Kovača...

Najčitaniji članci