To je to što me zanima!

Mumlek: Nisam želio prodati utakmicu zbog mladih igrača

Ne mogu odgovarati za nešto za što nisam kriv. Nisam mogao pustiti zbog mladih igrača. Ja mislim da sam ja bio ta barijera i ponosan sam na to, rekao je Mumlek...
Vidi originalni članak

Miljenko Mumlek četvrti je strijelac HNL-a, postao je cijenjeno nogometno ime, ali mrlju na respektabilnu karijeru baca USKOK-ova istraga Offside u kojoj je on jedan od osumnjičenih za namještanje utakmica u HNL-u. 

- Znam sve što se događalo i znam da u tome nisam imao ulogu. Upravo suprotno u odnosu za sve za što me se tereti. Medijski sam bio najviše eksponiran. Moja slika je uvijek bila na naslovnici. Jedino što me kopka je što nisam možda izašao u javnost s tim, prije nego što je ta afera buknula no rekli bi da sam 'poludio', da gluposti pričam - počeo je priču Miljenko Mumlek u ekskluzivnom intervjuu koji donosi ‘Provjereno’ Nove TV.

Čak 39 dana proveo je u zatvoru, a osam mjeseci nakon što je izašao iz njega, još uvijek ima noćne more.

- Teško se prilagoditi životu u četiri zida nakon sportske karijere. Imaš samo 45 minuta šetnje dnevno. 

Ogorčen je na USKOK, te smatra kako protiv njega nemaju dokaza. Otkrio je i kako je za lažiranje utakmica znao, da mu je nuđen novac, ali da nikada nije uzeo ni kunu. Sporne su utakmice protiv Dinama i Hajduka, koje su trebali pustiti, te protiv Croatije iz Sesveta, koju su navodno oni pustili pa je Varteks pobijedio 4-1.

- Kad vidiš da te utakmice nisu namještene, onda se pitaš tko je to spriječio. Ja mislim da sam ja bio ta barijera i ponosan sam na to - rekao je Mumlek.

Protiv Dinama su izgubili 2-1, a navodni dogovor je bio da izgube sa dva ili više golova razlike. On je zabio gol, a onda se okrenuo tribini i počeo se derati i psovati. Navodno na one kojima je pomrsio račune.

- Ne mogu odgovarati za nešto za što nisam kriv. Nisam želio pustiti zbog mladih igrača - zaključio je Mumlek.

No o njegovoj nevinosti ili krivnji odlučit će sud, a u prilog mu ne ide što je USKOK navodno snimio 615 razgovora svih osumnjičenih. Jedan od razgovora je i između glavnog lika cijele priče, Vinka Šake i Mumleka. Šaka ga je pitao za dogovor, a Miljenko odgovorio:

- Nema frke.

U prvom iskazu je Šaka izjavio kako su Varaždinci odustali, a u drugom da je Mumlek umjesto 45 tražio 50 tisuća eura.

Jedino u njegovom klubu, Varaždinu, nemaju baš nikakvih sumnji.

- Mi vjerujemo da je Miljenko potpuno nevin - zaključio je sportski direktor Cvek.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • netko iz 2 mase 04.03.2011.

    a vidite da je on bija TA barijera (davali su mu 45k a on tražija 50k i puc nema dogovora)...znači da je problem bija u 5k a ne u njegovom poštenju

  • tomor4 04.03.2011.

    Izgleda ko' da ide na sprovod!!

  • ture_stoner 04.03.2011.

    ne serite...bio sam na toj tekmi varteks-dinamo,kad je zabio gol,dotrčao do tribine i lud ko šiba j.... mater svima na zapadu!!!!ako je prodo neku tekmu,neka je.ionako nisu godinu dana primali plaću u varteksu!!!!miljenko je car i legenda varteksa,i uvijek će biti!!!!miljac stonesi su uz tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!NEDAMO VARTEKS!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare