To je to što me zanima!

Muslim najmlađi i najbolji igrač: Mali skupljaš kapice!

'Trener Bonačić mi je rekao da više neću igrati sidraša nego vanjskog. Tad sam se želio ostaviti vaterpola. a zapravo mi je učinio veliku uslugu'
Vidi originalni članak

Od početka karijere Petar Muslim igrao je sidraša. Onda je trener Mladosti Ozren Bonačić jednog dana došao do njega.
- Slušaj, više nisi centar, odsad ćeš igrati na vanjskim pozicijama - rekao mu je Bonačić.
Mladom Splićaninu u tom se trenutku srušio svijet. Bio je spreman čak i otići iz vaterpola! Nije bio svjestan da je tim potezom krenuo na put prema najboljem igraču svijeta.
No Bonačić je znao da se Muslima na sidrašu može zaustaviti, ali Muslima koji igra na svim pozicijama - nema šanse. Zbog toga je i napad reprezentacije danas jači nego ikad. S Muslimom na lijevom vanjskom dobili smo igrača koji je u stanju 'ugurati' obrambenog igrača na pet metara, izboriti prekršaj i iz njega zabiti gol. Ima ubojit udarac, koji golmani s te udaljenosti ne mogu braniti.
Imati igrača koji je u stanju zabiti gol s jednakim brojem igrača u bazenu u današnjem je vaterpolu često presudna prednost. Ali ni to nije sve. Muslimova svestranost omogućila je Rudiću da u bazenu ima Dobuda ili Hinića, a da on ulazi kao drugi centar. A ne postoji momčad koja se od toga može obraniti.
Ali koliko god već danas velik igrač bio, Petar Muslim u ovoj je reprezntaciji i dalje klinac. I tako, samo nekoliko sekundi nakon što je 'pomeo' Talijane, pored bazena je poslušno skupljao kapice. S bazena je odlazio punih ruku, ali sa širokim osmijehom na licu.

AKO NE MOŽE MUSLIM, KAPICE POKUPI SUKNO
Gotovo identičnu ulogu kakvu ima Muslim u našoj reprezentaciji ima 20-godišnji Dubrovčanin Sandro Sukno. Već sad je jedan od najboljih krila svijeta, a neki smatraju da će Sukno jednog dana dostići veličinu Perice Bukića. Kad završi utakmica, ako iz nekog razloga Muslim ne skuplja kapice, skuplja ih on.

RATKU RUDIĆU JE SVE BILO JASNO I PRIJE TURNIRA...

Petar Muslim bit će jedno od najugodnijih iznenađenja ovog EP-a, najavio je izbornik Ratko Rudić prije početka turnira. I sad je jasno da to nisu bile prazne priče, Rudić je znao što može..

Idi na 24sata

Komentari 5

  • meca2 08.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • meca2 08.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • drniš1990 08.09.2010.

    jedva čekam sutra utakmicu ! btw...nije muslim najmlađi

Komentiraj...
Vidi sve komentare