To je to što me zanima!

Na Euru će se žuti kartoni brisati nakon četvrtfinala

Dosad je bilo pravilo da se žuti kartoni brišu prije četvrtfinala. No na Euru će se brisati nakon da igračima ne bi prijetio nastup u finalu
Vidi originalni članak

Žuti kartoni koje će nogometaši skupiti na predstojećem Euru brisat će se nakon četvrtfinala. To znači da igračima koji dobiju žuti karton u polufinalu neće prijetiti neigranje u finalu. To je na zasjedanju u Moskvi u utorak odlučio Izvršni odbor Uefe.
Dosad je vrijedilo pravilo da se žuti kartoni brišu prije četvrtfinala, odnosno nakon završetka natjecanja po skupinama.
Predsjednik Uefe Michel Platini izjavio da je ova promjena pravila bila njegova želja već duže vrijeme, te da je ona u interesu igrača i gledatelja. Uefa je također odlučila promijeniti način izračuna koeficijenata na temelju kojih se određuje ranglista najboljih europskih reprezentacija. Ubuduće će se koeficijenti izračunavati na temelju rezultata postignutih na europskim i svjetskim prvenstvima, te u kvalifikacijama za ta natjecanja. To znači da rezultati u prijateljskim susretima neće utjecati na Uefin renking, kao što je to slučaj kod rangliste koju radi Fifa.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare