To je to što me zanima!

Na Gold Cupu dopingirano je pet meksičkih reprezentativaca

Petorica nogometaša meksičke reprezentacije, najvećeg favorita za osvajanje Prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike (Gold Cup), ispali su pozitivni na klenbuterol
Vidi originalni članak

Najveći favorit upravo započetog Prvenstva Sjeverne i Srednje Amerike Meksiko ostao je bez petorice važnih igrača koji su pozitivni na klenbuterol.

Riječ je o golmanu Guillermu Ochoi, te igračima Edgaru Dueñasu, Franciscu Rodriguezu, Christianu Bermudezu i Antoniju Nelsonu "Sinhi". Svi su trenutačno suspendirani i neće moći nastupati za reprezentaciju do završetka istrage. To vrlo vjerojatno znači da će propustiti ostatak Gold Cupa koji se igra u SAD-u, i u koji su startali 5-0 pobjedom nad Salvadorom uz hat-trick Javiera Hernandeza "Chicharita".

Generalni tajnik Meksičkoga nogometnog saveza Decio de Maria rekao je novinarima da su Meksikanci matičnoj federaciji (CONCACAF) kao organizatoru turnira već poslali zahtjev za registracijom nove petorice nogometaša.

Također je kazao da vjeruje kako su se dopingirani kontaminirali klenbuterolom u pilećem ili goveđem mesu koje su konzumirali neposredno uoči testiranja.

Riječ je o nedozvoljenoj supstanci koju u Međunarodnoj antidopinškoj federaciji (WADA) vode kao doping. Prošlog srpnja na nju je pozitivan prilikom testiranja na Tour de Franceu ispao španjolski biciklist Alberto Contador. On također tvrdi da se zarazio govedinom.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • igorskee 10.06.2011.

    Dopingirano??? Hahahah

Komentiraj...
Vidi sve komentare