To je to što me zanima!

Na Kup kontinenata u Split Blanka će dovesti i Bolta?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Postoji mogućnost da svjedočimo kombiniranoj štafeti najboljih sprintera SAD-a i Jamajke, u kojoj bi se rame uz rame mogli naci Bolt, Powell, Gay
Vidi originalni članak

U Bijelom salonu Poljudskog stadiona danas su javnosti službeno predstavljeni Kup kontinenata, te prezentiran novoobnovljeni stadion Poljud. O glavnim planovima Kupa kontinenata i obnovi stadiona govorili su Siniša Ergotić, direktor Kupa kontinenata Split 2010, Luciano Sušanj, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, Anđelka Visković, zamjenica gradonačelnika Grada Splita i Blanka Vlašić, svjetska prvakinja u skoku u vis.
- Kup kontinenata je globalni atletski događaj na kojem će se 4. i 5. rujna natjecati četiri reprezentacije Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Afrike i Azije s Oceanijom. Domaćinstvo ovog velikog natjecanja Svjetska atletska federacija povjerila je Hrvatskoj i Splitu i mi s ponosom ističemo kako smo već danas spremni za početak natjecanja – rekao je Siniša Ergotić i dodao kako postoji mogućnost da gledatelji na Poljudu uživo svjedoče jedinstvenom događaju, kombiniranoj štafeti najboljih sprintera SAD-a i Jamajke, u kojoj bi se rame uz rame mogli naći Usain Bolt, Asafa Powell, Tyson Gay... Slično je i sa ženskom štafetom.
Povodom održavanja tog globalnog atletskog natjecanja stadion Poljud poprimio je izgled idealnog sportskog borilišta za čije potrebe obnove je uloženo osam milijuna kuna.
- Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se ovo natjecanje organizira na najvišem nivou. Grad Split je financijski iznio teret organizacije, utrošeno je između 20 i 21 milijun kuna i sigurna sam kako će svi naši gosti sa sobom ponijeti najbolje utiske - rekla je Anđelka Visković.
Hrvatsku prema ovogodišnjim rezultatima predstavljaju Blanka Vlašić (skok u vis), Sandra Perković (disk) i Nedžad Mulabegović (kugla).
- Ovo je u 2010. najveće atletsko natjecanje u svijetu i nadam se kako će se nakon njega, kao i nakon EP ’90 u Splitu mnogi mladi posvetiti atletici – rekao je Luciano Sušanj.
Najveći mamac za splitsku publiku svakako će biti njihova ljubimica, najbolja hrvatska atletičarka Blanka Vlašić.
- Ne moram govoriti koliko mi znači ovo natjecanje. Sanjala sam prije desetak godina da ću skakati pred krcatim Poljudom i čini se kako mi se taj san ostvaruje. Nadam se kako ću se publici odužiti dobrim skokovima za to što me godinama bodre. Voljela bih pobijediti, ali najbitnije je da dođem zdrava i u formi, za rezultat ćemo se pobrinuti. Jedno je sigurno, bit će mi to najuzbudljivije natjecanje u životu, bez obzira na EP, SP i OI – rekla je Blanka Vlašić.

ERGOTIĆ NAHVALIO TORCIDU
Siniša Ergotić iskoristio je prigodu da se zahvali navijačima Hajduka, koji su prepoznali važnost natjecanja i vrijednost investicije, te su se suzdržali od bacanja pirotehničkih sredstava na novi tartan.
- Hvala im u moje ime i u ime svih koji rade na ovom projektu. Želio bih se sresti s tim momcima, zahvaliti im i nagraditi ih. Nadam se kako će se i ostale navijačke skupine ugledati na Torcidu i kako će tartan na Poljudu još dugo biti očuvan i u funkciji.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IP95 21.07.2010.

    blanka samo naprid...a i ostali nasi sportasi.

  • nogometas05 21.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • user_39492 21.07.2010.

    koji kralj je ovaj ergotić...da bi želio se susresti sa tim momcima,zahvaliti im i nagraviti ih samo zato jer nisu uništavali tuđu imovinu i izigravali huligane...a državo moja...

Komentiraj...
Vidi sve komentare