To je to što me zanima!

Na Maksimiru će biti turnir za djecu s teškoćama u razvoju...

Uz Dinamo, kao partneri su se pridružili HNS, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju, Hrvatski paraolimpijski odbor i tri prvoligaša - Rijeka, Osijek i Istra 1961
Vidi originalni članak

U utorak 13. studenog u 11 sati na Maksimiru će početi prvi nogometni turnir za djecu s teškoćama u razvoju, u sklopu projekta 'Special Power League'. Organizator je udruga 'Akademija zdravog življenja', a Dinamo je jedan od partnera i domaćin prvog turnira. Uz hrvatskog prvaka kao partneri su se pridružili Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, kao i tri hrvatska nogometna prvoligaša HNK Rijeka, NK Osijek i NK Istra 1961.

Turnir na terenu broj 5 stadiona Maksimir počinje u 11 sati i trajat će do 14:30 sati, a kroz međusobne utakmice i uz nogomet djeca iz nekoliko hrvatskih gradova zabavit će se, družiti i baviti tjelovježbom. Nakon službenog dijela turnira koji nije kompetitivnog karaktera, svi sudionici zajedno će posjetiti Zoološki vrt grada Zagreba. 

Za kraj druženja u popodnevnim satima predviđeno je iznenađenje za svu djecu i to ponovno na maksimirskom stadionu, u terminu kada trening imaju hrvatski reprezentativci. Meet & greet djece i reprezentativaca na rasporedu je kod južne tribine u 16:30 sati. Kroz nogometne i sportske treninge za djecu s autizmom svaki od četiri kluba stvara svoju momčad kroz jednotjedno vježbanje, a tijekom sezone bit će organizirana četiri velika turnira – u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Puli.

Djeca iz Dinamove momčadi koja nosi naziv ''DINAMO POWER TEAM'' već su odradili tri treninga u proteklih mjesec dana, a iskustvo rada s djecom s teškoćama u razvoju sve nas je obogatilo i oplemenilo. Temeljna ideja cijelog projekta je motiviranje djece s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti aktivno integriraju u društvo.

Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom. Cilj je omogućiti i toj djeci da ravnopravno zaigraju nogomet za grb svog voljenog kluba na uređenom igralištu.

Idi na 24sata

Komentari 8

Komentiraj...
Vidi sve komentare