To je to što me zanima!

Na rubu stečaja: Višak zaposlenih uteg oko vrata?

Postoji varijanta prema kojoj bi Grad Split mogao rasteretiti Hajduk tako da preuzme dio klupskih zaposlenika iz takozvane radne zajednice
Vidi originalni članak

Nije novost da Hajduk već godinama pleše na rubu stečaja, kao što nije novost ni da više od deset godina “uredno” posluje s računom opterećenim s oko 37 milijuna kuna duga. Novost je da, zbog izdašnih sponzora, Hajduk u zadnje vrijeme manje-više redovito isplaćuje ugovorne obveze igračima, no isti tempo isplata ne prati i zaposlene u tzv. radnoj zajednici koji, kažu, jedva krpaju kraj s krajem.
- Prije desetak dana primili smo plaću za srpanj,  a nakon odlaska Grgića tko zna kad ćemo primiti sljedeću - požalio nam se jedan od zaposlenika Hajduka.
Upravo je radna zajednica, a u pitanju su službenici, radnici na održavanju terena, portiri, osoblje restorana, društva prijatelja Hajduka, pralje..., svi koji nisu “profesionalni pogon”, a ima ih 45, veliko financijsko opterećenje za Hajduk. Obzirom da je stadion gradski, u Hajduku smatraju da bi dio radne zajednice “koji radi na osiguranju i održavanju stadiona” trebao biti zaposlen kod vlasnika objekta, a ne biti na teret Hajduka.
- Lako je igračima, oni prime 30-40 tisuća kuna i imaju zalihu, a što ćemo mi koji primimo tri tisuće!? - rekao je zaposlenik i dodao:
- Stvarno me strah i pomisliti što će biti ako svi vjerovnici naplate dugovanja...


HAJDUK 'ŽIVI' SA 40-AK SUDSKIH SPOROVA?!

U novijoj povijesti suđenja vezanog za Hajdukova dugovanja, najpoznatiji su slučajevi Jarni (1,2 mil. $), Mornar (540.000 eura), Hibić (174.000 eura), Vuković (2,5 mil. kuna), Buljan (130.000 eura), Božiković (90.000 kuna), Končar (150.000 kuna), CRO Petrol (65.000 eura), a nepoznati su iznosi dugovanja odvjetnici Košti, igračima Praliji, Deranji i Balatincu. U tijeku je 40-ak sudskih sporova vezanih uz Hajduk, kome je zbog izbjegavanja isplata bila izrečena i mjera zabrane raspolaganja imovinom.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare