To je to što me zanima!

Nacistički pozdrav: Katidis je suspendiran do kraja sezone

Uprava kluba odlučila je suspendirati Katidisa do kraja ove sezone, uzimajući u obzir stravičnu sliku koju je izazvalo njegovo ponašanje, stoji u priopćenju AEK-a
Vidi originalni članak

Atenski AEK suspendirao je svog 20-godišnjeg veznjaka Giorgosa Katidisa suspenzijom do kraja ove sezone zbog nacističkog pozdrava kojim je proslavljao pogodak…

Katidis je u ogledu 26. kola grčkog prvenstva zabio gol kojim je AEK pobijedio Veriju 2-1. Svoj drugi pogodak ove sezone proslavio je fašističkim pozdravom. Tim potezom je, dakako, izazvao zgražanje diljem svijeta. Kasnije je svoj čin opravdavao – neznanjem.

- Nisam fašist. Ne bih to nikad učinio da sam znao stvarno značenje ispružene desnice. Jednostavno sam bio sretan zbog pobjede. Ja sam samo nogometaš.

Grčki nogometni savez svom je bivšem U-21 reprezentativcu izrekao doživotnu zabranu igranja za sve grčke selekcije. U utorak je AEK također poduzeo mjere protiv svog nogometaša, te je njegov ugovor suspendirao do kraja ove sezone.

''Uprava kluba odlučila je suspendirati Katidisa do kraja ove sezone, uzimajući u obzir stravičnu sliku koju je izazvalo njegovo ponašanje. Izrekli smo mu najveću moguću kaznu prema internim propisima. Hoće li nakon ove sezone Katidis ostati u našem klubu ili ne, odlučit ćemo idućeg ljeta, nakon što mu pružimo priliku da dokaže kako je njegovo ponašanje bilo produkt nezrelosti s jedne strane, a s druge strane nakon procjene da li bi njegovo ponovno uključivanje u klub bilo moguće bez nastajanja novih šokova za klub'', stoji u priopćenju AEK-a.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • fico333 20.03.2013.

    za sve ove koji misle da je kazna ok i da je on nacist,bas si razmisljam i onda se sjetim ne tako davnog "incidenta" kad je mandžukic salutairao generalima. on je krenuo od glave doduse,ali je imao desnu ruku ispruzenu tocno kao i ovaj tu grk,i o tom se pricalo 2 dana i nikkakva kazna niti ista,a to se dogodilo u njemackoj... .:D

  • Zmar116 20.03.2013.

    Dok smo bili u osnovnoj školi obožavali smo se tako pozdravljati...A na klupi je bilo nacrtano bezbroj malih prozorčića koji to u stvari i nisu bili..

  • PetarHrsto 20.03.2013.

    nije uopće toliku kaznu trebao dobit to su gluposti :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare