To je to što me zanima!

Nadal i Federer protiv su plave zemljane podloge!

Nakon Oka sokolova na redu je novi teniski eksperiment, plava zemljana podloga. Predložio ju je gazda turnira u Madridu, a tenisači odbijaju
Vidi originalni članak

Ne želim plavu podlogu. Svi smo naviknuli na tradicionalnu crvenu zemlju i nema smisla išta mijenjati. Nije to cement, rekao je Španjolac Rafael Nadal, prvi tenisač svijeta, nakon što je odigrao nekoliko poena na plavom terenu zemljane podloge u Madridu.
Ion Tiriac, bivši menadžer Gorana Ivaniševića i vlasnik madridskog turnira, prije nekoliko je godina eksperimentirao s manekenkama u ulozi skupljačica loptica. Igrači, dakako, nisu imali ništa protiv i ideja je ubrzo zaživjela. Rumunj sada “gura” novu ideju - želi promijeniti boju teniske podloge!
- Mislim da ideja nije tako loša. Podloga zadržava iste karakteristike kao i tradicionalna crvena. Stvar je u tome da se tenisačima teško priviknuti - rekao je slavni Rumunj, bivši pobjednik Roland Garrosa.
Osiguravateljska tvrtka Mutua Madrilena iskrcala bi dodatna sredstva, jer plava boja je njihova - zaštitna. Ali, postoji problem. Igrači u startu odbijaju takvu ideju!
- Podupirem Nadala. Nema šanse da izaberem ikada ovu plavu podlogu - rekao je Roger Federer, drugi tenisač svijeta.
Bez obzira na to kako završila ta priča, teren s plavom podlogom ostat će u Madridu. Barem kao turistička atrakcija...

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nixxx 13.05.2009.

    Kad osvoji jedan od njih prvi turnir na takvoj podlozi i kad uzme koji milionček onda će biti - kak je podloga zakon, kako se toga ranije nisu sjetili i slične priče.

  • JAX 13.05.2009.

    kako ce onda vidit lopte osobito ako se bude igralo u mraku

  • lepicane 13.05.2009.

    ja sam za,ali nek i loptice budu plave.

Komentiraj...
Vidi sve komentare