To je to što me zanima!

Nadal i Đoković ispali u četvrtfinalu Cincinnatija

Velika iznenađenja zbila su se u četvrtfinalnim ogledima u Cincinnatiju. Redom su ispadali Andy Murray, Noval Đoković te prvi nositelj Rafa Nadal
Vidi originalni članak

Poznata su oba polufinalna para jakog ATP turnira iz serije Masters 1000 u Cincinnatiju. U njima će Roger Federer će odmjeriti snage s Marcosom Baghdatisem, a Andy Roddick s Mardyjem Fishom. Najveće iznenađenje u četvrtfinalnim je dvobojima napravio nepostavljeni Cipranin Marcos Bahgdatis pobjedom nad najboljim tenisačem svijeta Rafaelom Nadalom 6-4, 4-6, 6-4. Trideset neforsiranih pogrešaka u prva dva seta i dvostruka pogreška na break-loptu u trećem setu bili su previše da bi Nadal mogao očekivati pobjedu, pa je tako Baghdatis došao do prvog slavlja u sedmom međusobnom susretu. U polufinalu će se Baghdatis po osmi put u karijeri ogledati sa Švicarcem Rogerom Federerom (Federer vodi u pobjedama 6-1), koji je sa 6-4, 7-5 pobijedio Rusa Nikolaja Nikolaja Davidenka. Federer je u lovu na svoj četvrti naslov u Cincinnatiju, a protiv Davidenka je na trenutke pružao sjajnu igru. Posebice se to odnosi na kraj prvog i početak drugog seta kada je nakon spašene dvije break-lopte kod 4-4 nanizao pet gemova u nizu za vodstvo 6-4, 3-0. Potom se Rus s tri gema u nizu uspio vratiti, ali Švicarac je breakom u 12. gemu uspio rješiti meč u svoju korist.
RODDICK IZBACIO ĐOKOVIĆA, FISH MURRAYA
Tek nakon što je ispao iz društva najbolje desetorice svjetskih tenisača, Andy Roddick je pronašao izlazak iz krize u koju je upao. Pobjedom protiv trećeg igrača svijeta Novaka Đokovića plasirao se u polufinale ATP turnira u Cincinnatiju. Roddick, trenutno 13. na ATP ljestvici, što mu je najslabiji plasman od kolovoza 2006. godine, pobijedio je srpskog tenisača sa 6-4, 7-5 nakon sat i 23 minute igre. Đoković je do prve prilike za break u cijelom meču došao u trenucima kad je Roddick, pri svome vodstvu 5-4, servirao za meč. Treći igrač svijeta mu je oduzeo servis, ali je odmah potom ponovno izgubio vlastiti, a snage za novi obrat više nije imao iako mu je Roddick ponudio šansu. Roddicka u polufinalu turnira iz Masters serije očekuje sunarodnjak Mardy Fish koji je ranije pobijedio četvrtog nositelja Andyja Murrayja.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sb-ustanik 21.08.2010.

    Bravo Rodick,Bravo.

  • iwanna_01 21.08.2010.

    Uuuu. Ovo su baš iznenađenja. Ne podcjenjujem njihove protivnike, ali mislila sam da se još uvijek razvlači priča o Roddickovoj mononukleozi, a Fish i Baghdatis su me isto iznenadili:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare