To je to što me zanima!

Nadal je neuništiv: Slomio je Rusa za 35. Masters u karijeri

Za Medvjedeva je ovo bilo prvo finale na Masters seriji, a Nadalu 51. meč za naslov na Mastersima te ukupno 120. finale u karijeri. Sjajni Španjolac je u Montrealu osvojio rekordni 35. pobjednički trofej na Masters seriji...
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal (ATP - 2.) po peti je put u karijeri osvojio naslov pobjednika na Rogers Cupu, kanadskom turniru Masters 1000 serije, nakon što je u nedjeljnom finalu odigranom u Montrealu svladao Rusa Danila Medvjedeva (ATP - 9.) sa 6-3, 6-0 za 70 minuta igre.

Za Medvjedeva je ovo bilo prvo finale na Masters seriji, a Nadalu 51. meč za naslov na Mastersima te ukupno 120. finale u karijeri. Sjajni Španjolac je u Montrealu osvojio rekordni, 35. pobjednički trofej na Masters seriji i 83. naslov u karijeri.

Rafa je do finala gubio samo jedan set i to protiv Fogninija, no ovaj put je špokazao da je u savršenoj formi i da ozbiljno sprema napasti US Open. Rus do finala nije izgubio ni set, a s lakoćom je dobivao i Kačanova, Thiema, Garina. No protiv savršenog Rafe jednostavno nije imao lijeka, niti mu je Španjolac dopustio da se razmaše.

Medvjedev je u devetom finalu u karijeri, a petom u ovoj sezoni, ostao na četiri naslova. Ove je godine u pet finala trijumfirao samo na turniru u Sofiji. No, unatoč porazu Medvjedev će u na novoj ATP ljestvici dostići renking karijere i zasjesti na 8. mjesto.

Pobjednici Rogers Cupa, Španjolac Rafael Nadal u konkurenciji tenisača i Kanađanka Bianca Andreescu u konkurenciji tenisačica, odustali su zbog umora od nastupa na ovotjednom turniru u Cincinnatiju.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • skunkiciron 12.08.2019.

    Zivotni i sportski primjer!

  • zvona1111 12.08.2019.

    Zasto Đoković nije igrao taj turnir ?

  • tomislavk59 12.08.2019.

    Rafa je stroj. Sad pocinje Cincinnati. Steta sto Rafa nece igrati. Roger se vraca i moze u polufinalu igrati s Djokovicem. I onda nam slijedi US Open. Roger ce biti najvjerovatnije treci nositelj sto znaci da bi u polufinalu mogao na nekoga od njih dvojice. Na RG i Wimledonu je bio u Rafinom dijelu zdrijeba.

Komentiraj...
Vidi sve komentare