To je to što me zanima!

Nadal lako protiv Melzera, sa Soderlingom za naslov

Jurgen Melzer odigrao je protiv Nadala svoj prvi polufinale uopće na Grand Slam turnirima. Rafel Nadal je, jednostavno, bio prejak za Melzera
Vidi originalni članak

Pobjedom protiv 27. tenisača svijeta, Austrijanca Jürgena Melzera, 6-2, 6-3, 7-6(6), Španjolac Rafael Nadal izborio je plasman u svoj peti finale Roland Garrosa. U prethodna četiri finala koja je odigrao na French Openu, Nadal je uvijek osvajao naslov pobjednika. Četiri puta zaredom, od 2005. do 2008. godine. Prvi puta pobijedio je u finalu Argentinca Mariana Puertu, a u preostala tri navrata Švicarca Rogera Federera.
Jedini tenisač koji je uopće uspio pobijediti Nadala u Roland Garrosu jest Šveđanin Robin Söderling, lani u osmini finala.
Jürgen Melzer odigrao je protiv Nadala svoj prvi polufinale uopće na Grand Slam turnirima. U sudaru dvojice ljevorukih tenisača Španjolac je, jednostavno, bio prejak za Melzera. Ovo je bio treći susret Nadala i Malzera. Austrijanac nije uspio osvojiti niti jedan set...
- Igrati na ovom stadionu je uvijek sjajno, bez obzira na uvjete. Naravno, kada je ovako toplo kao danas, lopta ima veći odskok, što više odgovara mom tenisu. Iskreno čestitam Melzeru na odličnom turniru i želim mu svu sreću u sljedećim nastupima – izjavio je Nadal neposredno nakon meča.
- Söderling je odličan igrač, lani me uspio pobijediti, još jednom mu na tome čestitam. U nedjelju je novi naš meč. Jedino što mogu reći jest da će biti jako, jako težak – ostao je suzdržan u najavi Nadal.
Na riječ ''osveta'' nije ni pomislio, Nadal je dosta kurtoazan u najavama i kada igra protiv puno slabijih igrača od Söderlinga.
Nadal i Söderling dosad su igrali pet puta. Španjolac je dobio prva tri meča, Šveđanin zadnja dva. Nakon famozne pobjede u Roland Garrosu, Söderling je Nadala tukao i na ATP finalu, završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta u Londonu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • sarmica1 04.06.2010.

    idemooooo Rafa!!!!!

  • ibracadabra09 04.06.2010.

    nadal na turniru nije izgubio set!!!!

  • user_48022 04.06.2010.

    Nadal, Vamoss!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare