To je to što me zanima!

Nadal ostaje bez nastupa na OI? Ovo pravilo brani mu da zaigra

U bogatoj karijeri Nadal je osvojio 22 Grand Slama i jedan je od najboljih tenisača u povijesti. Za Španjolsku je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama od kojih je jedno u singlu 2008.
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal (37) u zalasku je karijere. Kako je i sam rekao, iduća godina vjerojatno će mu biti posljednja i velebna postignuća htio je zaključiti nastupom za Španjolsku na Olimpijskim igrama u Parizu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bilo bi to sjajno za mene - rekao je Nadal u nedavnom intervjuu.

No, kako sada stvari stoje, nastup na OI-u je pod upitnikom. Razlog je pravilo ITF-a koje kaže da igrač na Olimpijskim igrama ne smije nastupiti ako u protekle dvije godine nije igrao za svoju državu na Davis Cupu.

Pošto Nadal uistinu protekle dvije godine nije nastupao za Španjolce, po pravilu teniske federacije u Parizu neće igrati. Međutim, sličnu situaciju imao je i Roger Federer.

- Bio je u istoj situaciji na prošlim Olimpijskim igrama pa je, uz pomoć švicarskog teniskog saveza, nekako uspio dogovoriti nastup u Tokiju - piše Daily Express.

U bogatoj karijeri Nadal je osvojio 22 Grand Slama i jedan je od najboljih tenisača u povijesti. Za Španjolsku je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama od kojih je jedno u singlu 2008. u Pekingu, a drugo u parovima 2016. u Rio de Janeiru.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare