To je to što me zanima!

Nadal preko Đokovića do 114. finala u karijeri i 10. u Rimu

Uspije li u nedjelju osvojiti svoj 78. naslov u karijeri, a osmi u Foro Italicu, Španjolac će se uoči obrane naslova u Roland Garrosu vratiti i na čelno mjesto ATP ljestvice
Vidi originalni članak

Rafael Nadal je subotnjom pobjedom nad Novakom Đokovićem 7-6 (4), 6-3 stigao do 114. finala u karijeri, a desetog na rimskom Mastersu, gdje će se u nedjelju za naslov boriti protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se sastaju Marin Čilić i prošlogodišnji pobjednik Alexander Zverev.

Nadal je smanjio prednost Đokovića u međusobnim dvobojima na 25-26 i barem malo mu vratio za poraze u finalima rimskog Mastersa 2011. i 2014. godine.

Uspije li u nedjelju osvojiti svoj 78. naslov u karijeri, a osmi u Foro Italicu, Španjolac će se uoči obrane naslova u Roland Garrosu vratiti i na čelno mjesto ATP ljestvice, na kojoj se sada nalazi iza Rogera Federera, koji je i ove godine, baš kao i prošle, odlučio preskočiti dva mjeseca igranja na zemljanoj podlozi.

Nadal će u finalu imati prednost u međusobnim dvobojima, bez obzira tko će mu biti suparnik. Protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića Španjolac vodi 5-2, dok protiv Alexandera Zvereva ima besprijekornih 4-0 i pobjedu u njhovom posljednjem srazu, prije mjesec i pol dana u Davis Cup dvoboju Španjolske i Njemačke, u kojem je Nadal slavio u tri seta (6-1, 6-4, 6-4).

Dvoboj Čilića i Zvereva započet će oko 20 sati.

ATP Rim - polufinale

Rafael Nadal (Špa/1) - Novak Đoković (Srb/11) 7-6 (4), 6-3 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • blokirani_lovac 19.05.2018.

    Nikad vise mi necemo gledati onog “starog” Novaka. Ovo je samo Rafa odigrao sa pola gasa, ustvari, igrao je koliko mu treba da pobedi.

  • Greatest-Of-All-Time 19.05.2018.

    I ocekivao sam dobar otpor Novaka,posebno jer se igra u 2 seta i na ovom turniru uvijek igrao sjajno.Ali Rafa kad je bilo najbitnije odigrao sjajno! Jedan od njihovih najboljih tie breakova sta sam gledao definitivno! Svaki poen bolji od boljeg.Nije dugo trajalo veselje Nadalovih hejtera...Sutra 8.Rim i za 3 tjedna 11.RG! Nadam se Cilicu u finalu,ima nerazrjesenih racuna sa njim!!!

  • kamen1983 19.05.2018.

    Nolo i ozleđen je bolji

Komentiraj...
Vidi sve komentare