To je to što me zanima!

Nadal prošao i Đokovića, Gonzalez naljutio Blakea

U fantastičnom meču polufinala, Rafa Nadal je pobijedio Novaka Đokovića. U finalu će igrati i Gonzalez, kojeg Blake optužuje za nekorektnost
Vidi originalni članak

U finalu prije finala našla su se, od onih koji su ostali u turniru, uvjerljivo najbolja dva tenisača. Rafa Nadal s jedne, a Novak Đoković s druge strane mreže. Navijanje s tribina, gomila emocija i čitav niz virtuoznih poteza obilježili su meč koji je otišao na stranu Španjolca. Nadal je slavio 6-4, 1-6, 6-4.
U svoja dva seta Nadal je igrao učinkovito, a u svom jednom Đoković je spojio učinkovitost i izuzetnu atraktivnost. Nakon što je, zahvaljujući jednom breaku, izgubio prvi set, srpski tenisač je u drugom setu briljirao. Nadalu nije ostavio ni milimetar šanse, a u cijelom setu mu je prepustio tek jedan gem. No u trećem setu više nije izdržao. Nadal je imao 5-4, Đoković servis. Tijesan gem završio je pogreškom Novaka Đokovića i u finale je otišao Nadal.
A u finalu će trenutno najbolji svjetski tenisač igrati protiv Fernanda Gonzaleza. Čileanac je pobijedio Jamesa Blakea nakon maratona u trećem setu. Završilo je 11-0, a Amerikanac Blake tvrdi da je moglo, pa čak i moralo biti drugačije.
- Ako igraš na Olimpijsku igrama u sportu koji slovi za džentlmenski moraš se tako i ponašati. A mene je Gonzalez pogledao u oči i bez imalo problema slagao - prepričao je Blake trenutak kada je vodio 9-8 i 'probio' Gonzaleza na mreži. Lopta je otišla u aut, no Čileanac nije želio priznati da ju je dirao reketom.
- Jako dobro znamo kada reketom dotaknemo loptu, siguran sam da je i on to znao. I bilo bi ispravno to priznati... Ne mogu reći da sam očekivao da će to napraviti, ali možda ne bi ni trebao očekivati da se sportaši drže sportske korektnosti. Barem bi na Igrama, kada nastupamo pod zastavom svoje zemlje, trebali promicati poštenje - razočarano je govorio Blake i dodao:
- Tužan sam jer sam ispao iz turnira na ovakav način, ali još je tužnija činjenica da sam izgubio vjeru u poštenje mog kolege.

TENISKI TURNIR, POLUFINALE
NADAL - ĐOKOVIĆ 6-4, 1-6, 6-4
FERNANDEZ - BLAKE 4-6, 7-5, 11-9

Idi na 24sata

Komentari 8

  • brener 16.08.2008.

    pa ni ja ne bi prizna!zlatna medalja se pamti zauvik, a neki ispad poštenja možda par dana!

  • dell boy 15.08.2008.

    Sto niko ne pise da je Cavic oborio olimpijski rekord

  • Beatrix Kiddo 15.08.2008.

    ajme šta vi znate o đokoviću,ili bilo kome i srbije,dajte uđite u tu rupu ili bolje da kažem špilju iz koje ste izašli i ne izlazite više.rat je završio prije 13 godina,i meni je teško zaboraviti i ja sam nažicana na četnike ali protiv običnih srba nemam ništa.đoković je dobar dečko

Komentiraj...
Vidi sve komentare