To je to što me zanima!

Nadalova životna drama: Hitno napustio SAD, zbog misteriozne i rijetke bolesti upitan US Open

Samo odjednom, napustio je američki kontinent i vratio se Europu. Umjesto da je lovio šesti naslov u Kanadi, Nadal se otišao posavjetovati s liječnikom. Što i kako dalje...
Vidi originalni članak

Španjolski tenisač Rafael Nadal otkazao je nastup na ATP turniru iz serije Masters 1000 koji će se idući tjedan igrati u Cincinnatiju zbog ozljede lijevog stopala.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nadal je prije nekoliko dana odustao i od nastupa na turniru u Torontu, koji se upravo odigrava. I tu je kobno bilo lijevo stopalo zbog kojeg je sada u pitanje doveden i nastup na US Openu.

Prošloga tjedna 35-godišnji Španjolac nastupio je na turniru u Washingtonu, što mu je bio prvi turnir nakon dva mjeseca i poraza u polufinalu Roland Garrosa. Nakon što je u prvom nastupu teško svladao Amerikanca Jacka Socka, u drugom je izgubio od Južnoafrikanca Lloyda Harrisa.

A onda je, samo odjednom, napustio američki kontinent i vratio se Europu što je izazvalo veliki interes španjolskih medija jer umjesto da je lovio šesti naslov u Kanadi, Nadal se u Europu zaputio posavjetovati s liječnikom. Što i kako dalje...

Tu se pretežito istaknuo inače dobro upućeni Punto de Break, španjolski teniski blog portal, koji je objavio članak o "misterioznoj bolesti" koja je još davnih dana zahvatila Nadalova stopala.

Riječ je o Muller-Weissovoj bolesti, vrlo rijetkoj bolesti koja napada kosti stopala i izaziva veliku bol.

- Dan poslije titule u Madridu osjetio sam problem i detaljne analize otkrile su o čemu se radi. Tada mnogi doktori nisu imali rješenja za ono što se događa, ali su mi rekli da se radi o Muller-Weissovoj bolesti, koja je degenerativno oboljenje kostiju u središnjem dijelu stopala. Zbog simptoma, bolest je toliko teško dijagnosticirati da je u ovom trenutku ona dio Svjetskog dana rijetkih bolesti - otkrio je još tamo 2005. godine Rafael Nadal objašnjavajući što mu se događa.

U ovom trenutku ne zna se u kojoj fazi je bolest te bi li pomogla neka nova terapija, poput onih koje je Nadal primjenjivao prethodnih godina. Zna se samo da će liječnici u iduća dva tjedna morati napraviti čudo kako bi ga 'osposobili' za nastup na US Openu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • duduuusta 21.08.2021.

    Fedex legenda je nažalost skoro pa otišla.. Nadal je na istom putu. Ostaje samo Nole da postavi rekord kojeg nitko više neće oboriti, a dovoljno je samo još us open ove godine i još jedan grand slam kad mu se prohtije. Nole je najveći u povijesti tenisa.

  • jonja 15.08.2021.

    Nitko ne piše da li se cijepio...kao Bandić, Saračević i ostali koji su nenadano preminuli nakon štosu se cijepili.

  • 2 x general 15.08.2021.

    kakvih sve boleština nema?? katastrofa!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare