To je to što me zanima!

Nagrada za pomoć Brazilcima: Nishimura kandidat za finale

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Fifa je objavila sudačke kandidate za finale Svjetskog prvenstva. Među njima se nalazi i ime hrvatskim navijačima i nogometašima dobro poznato Japanca...
Vidi originalni članak

Svjetska nogometna organizacija odredila je kandidate za suđenje finalne utakmice Svjetskog prvenstva u Brazilu. Među njima se našlo ime i Hrvatskoj dobro poznatog - Yuichija Nishimure.

Japanac je sudio utakmicu Brazila i Hrvatske na otvaranju Svjetskog prvenstva i ostao upamćen kao čovjek koji je griješio uglavnom na hrvatsku štetu. Dokaz je i izmišljeni penal Dejana Lovrena na Fredu, a njegove su odluke izazvale izrugivanja na društvenim mrežama te zgražanje stručnjaka. 

Nakon toga Fifa ga je 'kaznila' degradiranjem u četvrtog suca na utakmici Ekvadora i Hondurasa, a od tada nije više sudio niti jednu utakmicu na SP-u. I umjesto da ga pošalje kući nakon katastrofalnih odluka Fifa mu je pripremila još jednu 'kaznu' - kandidirala ga je za finale. 

Krovna nogometna organizacija odredila je i suce za utakmicu između Brazila i Njemačke. Polufinale će tako suditi Meksikanac Marco Antonio Rodriguez, dok će suca za drugu polufinalnu utakmicu odrediti danas.

  • Kandidati za finale: Noumandiez Doue (Obala Bjelokosti), Djamel Haimoudi (Alžir), Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Yuichi Nishimura (Japan), Mark Geiger (SAD), Marco Antonio Rodríguez (Meksiko), Enrique Osses (Čile), Sandro Meira Ricci (Brazil), Carlos Vera (Ekvador), Cünet Çakir (Turska), Jonas Eriksson (Švedska), Pedro Proença (Portugal), Nicola Rizzoli (Italija), Howard Webb (Engleska)
Idi na 24sata

Komentari 144

  • Prva Proleterska 09.07.2014.

    Od djetinstva sam navijao za Brazil . Danas sam prvi puta u životu navijao kontra njega , jer po prikazanom nisu zaslužili ni da se probiju dalje ,a kamoli da se doćepaju finala. Samo sam se bojao , da ako bi bilo gusto , sudija ne svira opet kakav penal za njih . Kad je bilo 3:0 odpale su i sve kombinacije FIFE u dobru lovu i najlepši završetak novćano sportsko upravljane priredbe odnosno događaja. Hvala vjećita Švabama za taj njihov najfenomenalniji spektakel, da se može za prave kazati, da je to bio sportski događaj i UTAKMICA , a ne prljavo namještanje iako su Švabi dozvolili Brazilcima , da daju poćasni gol. Doduše za taj jedan pišljevi gol , trebali su Švabi 6 puta otkljućati svoju bravu , tako da se i iz svemira vidi , da je gol Brazilaca namješten od strane igraća Elfa.

  • jele112 08.07.2014.

    Ovo je posao za Howarda Webba, nikog drugog!

  • bbbdado 08.07.2014.

    Samo jedna riječ. Sramota !

Komentiraj...
Vidi sve komentare