To je to što me zanima!

Nagrade za gol: Dobili aute i zlato za zlatne golove...

Tko zabije gol za Arape, više nikad ne treba ništa raditi. Nogometaši su za važne golove dobivali aute, bačve viskija, pivo, satove, milijune kuna...
Vidi originalni članak

Da je Davor Šuker na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. kojim slučajem igrao za Saudijsku Arabiju, za svojih šest golova zaradio bi šest milijuna kuna. Bogati šeici svakog igrača Arabije za gol nagrađuju s milijun kuna. Novčanu stimulaciju uveli su prije tri godine, na SP-u u Njemačkoj. Prethodna praksa igraču bi za gol donijela najnoviji model Rolls-Roycea. A da su kojim slučajem Arapi osvojili SP svatko bi dobio zlata koliko je težak...
Mario Mandžukić u Amsteradmu je s dva gola uveo Dinamo u Ligu Uefe, a nakon utakmice Zdravko Mamić odlučio ga je nagraditi.
- Za gol ćeš dobiti moj sat - rekao je Mamić, a nekoliko sekundi poslije Rolex, vrijedan gotovo 100.000 kuna, proslijedio je na Mandžukićevu desnu ruku.
Mali škotski klub Gretna, iz mjesta s 3000 stanovnika, 2007. izborila je prvi put u povijesti igranje u prvoj ligi. Gol za promociju zabio je James Grady protiv Ross Countyja u zadnjoj minuti. Odmah nakon utakmice čekala ga je bačva sa 100 litara viskija.
Žedan neće ostati ni Danac Michael Schjonberg. Igrajući za Hannover, u finalu njemačkoga kupa protiv Borussije (M), zabio je odlučujući gol iz penala. Od grada je dobio pravo na besplatno pivo do kraja života.
Ivica Šupe, igrač Zagore, za gol Dinamu dobio je od predsjednika kluba pet živih janjaca.

IVICA VASTIĆ IMA BESPLATNO PIVO DO KRAJA ŽIVOTA
Austrija, kao domaćin EP-a prošle godine, prvi put je nastupila na tom elitnom natjecanju. Kako bi dodatno motivirao austrijske igrače, vlasnik piva Ottakringer Brauerei odlučio je igrača koji zabije gol darivati besplatnim pivom do kraja života. Austrija je u grupi izgubila 1-0 od Njemačke i Hrvatske, a s Poljskom su odigrali 1-1. Jedini gol, u posljednjim sekundama utakmice, iz penala, zabio je Hrvat Ivica Vastić.

ZA NAGRADU BIRAO KOJU ĆE DJEVOJKU
Andreju Aršavinu za gol u polufinalu EP-a 2008. eskort-agencija je nudila da izabere dvije prelijepe djevojke. No nije zabio...

Mario Mandžukić (Rolex Yacht)
Zdravko Mamić Mariju Mandžukiću je za dva gola Ajaxu, koja su uvela Dinamo u Ligu Uefe, darovao Rolex Yacht Master, sat vrijedan gotovo 100.000 kuna.

Saeed Owairan (Rolls Royce)
Za gol Belgiji na SP-u 1994. Owarian je nakon povratka u Saudijsku Arabiju nagrađen novim Rolls-Royceom.

Helmut Duckadam (Mercedes)
Za obranjena četiri penala Barceloni u finalu Kupa prvaka predsjednik Reala darovao mu je novi Mercedes.

Sami al Jaber (milijun kuna)
Sami Al Jaber za gol Tunisu na SP-u u Njemačkoj 2006. dobio je milijun kuna. Za prolaz dalje još dva milijuna.

M. Schjonberg (besplatno pivo)
Do kraja života danski igrač u Hannoveru ima pravo na besplatno pivo. Zabio je za osvajanje njemačkoga kupa.

James Grady (bačva viskija)
Na kraju utakmice u svlačionici je Gradyja dočekala bačva sa 100 litara viskija. Zabio je za ulazak u prvu ligu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • the.king 13.08.2009.

    Možda Mandžukića nagrađuju da dobije žuti. xD

Komentiraj...
Vidi sve komentare