To je to što me zanima!

Naj-strijelci - Lovrek prvi europski golgeter!

Najefikasniji strijelac HNL-a samo u polusezoni dao je četrnaest prvenstvenih golova. Računajući sve europske lige, nitko nije zabio više
Vidi originalni članak

Vodeći strijelac 1. HNL, Kruno Lovrek, trenutačno je najefikasniji europski nogometaš, a još su dvojica igrača iz hrvatske lige među najboljih sedam! Sa 14 pogodaka u 19 kola nalazi se iznad skupine od šest igrača koji su zabili po 13 golova, među kojima su i Nikola Kalinić i Radomir Đalović.
U toj su skupini i međunarodne zvijezde poput Scotta McDonalda iz Celtica i Klaasa-Jana Huntelaara iz Ajaxa.
Samo su dva igrača iz “Liga petice” prisutna među najdjelotvornijim strijelcima - čudesni Karim Benzema iz Lyona zabio je 12 puta, koliko i Juventusov David Trezeguet. 
U Španjolskoj je trenutačni broj jedan Sevillin Brazilac Luis Fabiano s 10 pogodaka.
U Bundesligi i Premier ligi prvi strijelci imaju jednoznamenkasti broj pogodaka: Bayernovi Klose i Toni, HSV-ov Van der Vaart i Werderov Diego prvi su dio bundesligaške sezone završili s devet golova na računu. Jednak učinak imaju u Engleskoj Adebayor, Cristian Ronaldo i Ayegbeni.

ALFONSO ZABIO VEĆ DESET PUTA, DUDU NIJEDNOM
Alfonso Alves i Eduardo da Silva, prošlogodišnji najbolji golgeteri Europe, ove sezone imaju različite sudbine. Alfonso je za Heerenveen dao deset golova, dok Eduardo još ni jedan jedini put nije bio strijelac za Arsenal u Premiershipu! Dudu je, doduše, dao već sedam golova za “topnike”, no ni jedan nije bio prvenstveni - četiri puta zabio je u Liga kupu i još triput u Ligi prvaka. Učinak Alfonsa bi bio još bolji da nije svako malo ozlijeđen. (gh)

VODEĆI GOLGETERI:
1. Kruno Lovrek (Zagreb) 14 golova
 2. Nikola Kalinić (Hajduk) 13
 3. Radomir Đalović (Rijeka) 13
 4. Klaas Jan Huntelaar (Ajax) 13
 5. Gheorghe Bucur (Politehnica) 13
 6. Scott McDonald (Celtic) 13
 7. Hakan Yakin (Young Boys) 13
 8. Karim Benzema (Lyon) 12
 9. David Trezeguet (Juventus) 12
 10.  Dario Zahora (Domžale) 12

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare