To je to što me zanima!

Najbolja obrana: Tri-dva-jedan, nitko kao Hrvatska!

Hrvatska je, osim po Ivanu, Peri i Lacu, u svijetu poznata i kao jedina reprezentacija koja odlično igra sve tri obrane. Najveća snaga je u 3-2-1
Vidi originalni članak

Ne, nitko nam nije ravan. Recimo, Šveđani igraju najčešće 6-0 obranu, u drugim varijantama nisu baš doma. Francuzi i Španjolci forsiraju 5-1, ali 3-2-1... E tu su Hrvati daleko ispred svih, kaže Božo Jović, bivši rukometni reprezentativac.
- Međutim, nije to sve. Hrvatska je u svijetu prepoznatljiva upravo po tome što sve tri vrste obrane mogu igrati jednako kvalitetno. No ova 3-2-1 ipak je najjače oružje.
Dakle, 6-0 je zona u kojoj obrambeni igrači stoje na šest metara i simetrično se pokreću po crti. Nešto je agresivnija 5-1, s jednim “indijancem”. Taj igrač - za razliku od ostalih pet koji su na crti - igra presing na jednom suparničkom igrači. Naši suparnici obično “indijanca” šalju na Balića. A ova naša 3-2-1 obrana daleko je najagresivnija.
- Zašto su baš Hrvati najbolji? Zato što Lino ima igrače koji su rođeni za tu obranu. Vori je visok, ali i brz, a slični su i ovi iza njega, Metličić, Tonći Valčić i Špoljarić - objasnio je laicima Božidar Jović.

VORIJEVE DUGE RUKE ZA BOLJI PRESING
Igor Vori zbog dugih ruku ne mora striktno čuvati igrača, već može stajati dalje od njega. Time naši imaju više vremena i prostora da na svakog igrača postave dvojicu. Mana je ove obrane što crpi puno snage i ne može se dugo igrati.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • god of war 15.01.2009.

    kako ekipa iz 24 sata ima lude autore sa ludim naslovima..pa to nisu istine...samo te naslov privuče da pročitaš članak i oszaviš neki glupi komentar :)))

  • sasapref 15.01.2009.

    Najvishe volim da chitam komentara napaljenih Hrvata. Naravno, oni su kao i uvek favoriti number one - isto kao sto su bili i protiv Engleza na Maksimiru, isto kao i u vaterpolu gde na EP i OI nisu uzeli ni jednu medalju (mi dve). Ali dobro, pustimo ih malo, vidimo da su srecni...

  • handball 15.01.2009.

    Hrvatska obrana je za kurac.Ako baš želite pohvaliti nečiju igru u obrani počnite od francuza

Komentiraj...
Vidi sve komentare