To je to što me zanima!

Uefa i 24sata izabrali: Karim Benzema je nogometaš godine

Kao najveći favorit za osvajanje prestižne nagrade Karim Benzema (34) uzeo je trofej Uefinog igrača godine, dok je najboljim trenerom sezone proglašen upravo njegov strateg - Carlo Ancelotti
Vidi originalni članak

Nakon ceremonije ždrijeba Lige prvaka, uslijedila je dodjela Uefinih nagrada u Istanbulu.

ŽDRIJEB LIGE PRVAKA Stižu europski prvaci: Dinamo na Rebića, Kovačića i Sučića!

Bez puno okolišanja nagradu za najboljeg trenera godine dobio je Carlo Ancelotti na klupi Real Madrida. Zahvalio se trener 'kraljeva' obitelji i suradnicima iz kluba pa otkrio 'magičnu formulu'.

- Strast za sportom, kvaliteta igrača bez koje se ne može, kao i kombinacija mladosti i iskustva u Real Madridu. Ponosan sam na sve, a što se tiče Karima koji je u ovom natjecanju, on nije samo odličan strijelac, već i odličan igrač. 

Nakon njega uslijedilo je proglašenje za nogometašicu sezone, a tu je nagradu dobila Alexia Putellas (28), dok je nagradu za nogometaša godine dobio Karim Benzema (34).

U izboru pobjednika sudjelovalo je 80 trenera momčadi koje su u prošloj sezoni igrali Ligu prvaka i Europsku ligu te 55 novinara, koji predstavljaju svaku od država članica Uefe. Hrvatsku je, kao i svake godine, predstavljao Elvir Islamović iz 24sata.  Nakon što je prije četiri godine osvojio prestižnu nagradu, naš Luka Modrić (36) ove je godine završio peti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • badr hari 25.08.2022.

    ja bio siguran da će to biti bočkaj

  • Car Mrgud 25.08.2022.

    Uefa, 24 sata...a i ja se slažem...

  • NIKE 25.08.2022.

    Najbolji igrač svijeta ove godine i 3. Zlatna lopta čuvene Realove generacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare