To je to što me zanima!

Najbolji hrvatski sudac mora na 'hlađenje'! Zbog ovoga su ga kaznili s nekoliko utakmica?

Bez obzira što je bio u blizini tog prekršaja i mogao je najbolje osuditi intenzitet i kontakt, kontrolor suđenja Draženko Kovačić slabije je ocijenio njegovu izvedbu
Vidi originalni članak

Duje Strukan, po većini nogometnih i sudačkih eksperata, prometnuo se u najboljeg hrvatskog suca. Splićanin je proteklog vikenda sudio dvoboj šestog kola HNL-a Lokomotive i Osijeka (2-2) u Kranjčevićevoj koji je imao infarktnu završnicu s dva gola u sudačkoj nadoknadi.

POGUBLJENE AMBICIJE HNL kao Kosovo i BiH, a Dinamo kao prethodnih godina Hajduk: Došla jesen i ajmo sve ispočetka

U toj je završnici Strukan pokazao crveni karton Mateu Mariću zbog opasnog prekršaja na Jugoviću. Igor Pajač iz VAR sobe sugerirao je glavnom sucu da ponovno pogleda situaciju na usporenoj snimci, a kad je pogledao, Strukan je ostao pri svojoj odluci.

I ona će ga - koštati hlađenja!

Bez obzira što je Strukan bio u blizini tog prekršaja i mogao je najbolje osuditi intenzitet i kontakt, kontrolor suđenja Draženko Kovačić slabije je ocijenio njegovu izvedbu iz tog razloga te će ovaj pauzirati nekoliko utakmica.

Dakako, postoje različita sudačka uvjerenja oko intenziteta igračkog kontakta, a čim ona nisu identična, jasno je da nema govora o očitoj pogrešci. Koju Strukan nije napravio, ali, evo, netko je odlučio da jest. HRT-ov sudački ekspert Marijo Strahonja prokomentirao je:

BOMBASTIČAN HNL TRANSFER Sve je dogovoreno! Marko Pjaca raskida s Juveom i stiže u Rijeku PULJANI I DALJE BEZ POBJEDE... Istra na Poljudu: 'Hajduk je trenutno najbolja ekipa HNL-a'

- Sudac je bio vrlo dobro postavljen, prekršaj se dogodio uz veliku silinu i brzinu, kad uzmemo u obzir koliko je blizu bio postavljen, dobijete dodatan intenzitet. Nakon pregleda snimke ostao je kod prvotne impresije, on je najbolje to osjetio jer je bio jako blizu prekršaja. Možemo raspravljati je li žuti ili crveni karton, ali s obzirom na sve moramo dati sucu za pravo.

I dok će Strukan pauzirati, suđenju se vraća Mario Zebec. Sudac iz Cestice prošle je sezone sudio samo jednu utakmicu zbog zdravstvenih razloga, dok se ove sezone vratio na teren i dosad odradio dva kola. Dobio je derbi Osijeka i Dinama u nedjelju na Opus areni.

Kolo u petak otvaraju Slaven Belupo i Lokomotiva (20:00), pravdu će dijeliti Dario Bel iz Osijeka, dok će na Poljudu u subotu navečer (21:05) u dvoboju Hajduka i Istre taj zadatak imati Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Mateu Ercegu, pak, pripao je raniji dvoboj Rudeša i Gorice (19:00).

U subotu (18:30) Rijeka na Rujevici dočekuje Varaždin, a glavni sudac bit će Ante Čulina iz Zagreba.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • klajbus 02.09.2023.

    To je onaj koji je Petkoviću dao drugi žuti karton, odnosno crveni, zbog onog penala protiv Istre te dao loptu Istri?? i to u vrijeme kada je Hajduk još bio u igri za prvo mjesto?

  • RedDoor 02.09.2023.

    Najboljeg suca radi ovog na hlađenje!? Umjesto da ide prema europskim natjecanjima. A kad nedavno nije sviran izgleda čisti jedanaesterac nad Pukstasom protiv Dinama, ništa. Da ne pričamo kako se neki povici i transparenti ne bilježe izgleda. I što je s boljim VAR sustavom izgleda!?

  • RedDoor 01.09.2023.

    Sramota izgleda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare