To je to što me zanima!

Najbolji je, a ne da mu se igrati u NBA-u: Navarro je oduševio

Juan Carlos Navarro u tri utakmice je u nokaut-fazi u Kaunasu napravio tri remek-djela. Slovencima je zabio 26, Makedoncima 35, a Francuzima u finalu 27 koševa
Vidi originalni članak

Za njega nema “nemogućeg” šuta. Taj čovjek izgleda kao da može zabiti s bilo koje pozicije - izvana, iznutra, iz trka, iz pada, sa strane... Zato MVP-a Eurobasketa u Litvi i zovu La Bomba.

- Neke njegove utakmice pravo su remek-djelo. Bude u nekom svom svijetu, izgleda kao da nije s ovog planeta. On je pravi košarkaški umjetnik u Europi - nahvalio je 31-godišnjaka iz Barcelone španjolski izbornik Sergio Scariolo. 

Zaista, Navarro je u tri utakmice u nokaut-fazi u Kaunasu napravio tri remek-djela. Slovencima je zabio 26, Makedoncima 35, a Francuzima u finalu 27 koševa. Definitivno je najzaslužniji za španjolsku obranu zlata.

- Obožavam pomagati momčadi - skromno je rekao Navarro, koji je uz španjolsku reprezentaciju neprekidno još od ljeta 1999. Na europskim prvenstvima svaki je put došao do polufinala, ali ih je osvajao tek posljednja dva puta. Ako se tome pridodaju svjetsko zlato iz 2006. i olimpijsko srebro nakon trilera s Amerikancima 2008., kolekcija reprezentativnih trofeja u posljednjih pet godina je fantastična.

- Najvažnije mi je pobjeđivati. Sve bih koševe mijenjao za trofeje - tvrdi La Bomba. Na njegovu sreću, ima i jedno i drugo.

Mnogi ga smatraju najboljim košarkašem izvan NBA lige. Okušao se i tamo jedne sezone, zabijao 10,9 koševa za Memphis, pokazao da može i tamo igrati, no brzo se vratio kući. U Americi je bio jedan od igrača, u Barceloni je kralj, košarkaški umjetnik s nekog drugog planeta.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • MarioVidanec 20.09.2011.

    taj navarro moze samo kupit u europi trofeje zato sto su nba i europska kosarka nebo i zemlja a on valjda zna da tamo nema sta radit zato sto su tamo kraljevi kosarke a on tolko nije dobar a to se vidi i po njegovim statistikama u nba-u

  • Jazz1977 20.09.2011.

    JEDAN je koji je htio i koji je otisao i pokazao da je NAJBOLJI, je otisao od nas. R.I.P. Drazen! A ovaj Navarro je j... suter nema sta, ali branit moze samo stolicu ko Kukoc nekad !!!

  • Carl Zeiss 20.09.2011.

    Navarro je rupa u obrani i zato nikad nije uspio u NBA-u, a bio je tamo jednu sezonu...tamo se igra čvrsta košarka, a s obzirom da sam ga nekoliko puta gledao uživo, tip samo priča sa sucima i žali se i glumi po terenu...ali da je paklen šuter, to stoji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare