To je to što me zanima!

Najbolji od najboljih: Svjetska elita u bacanju kugle u Zagrebu

Na bacalištu pokraj fontana 5. rujna gledat ćemo olimpijskog pobjednika Amerikanca Ryana Crousera, njegovog sunarodnjaka Joea Kovacsa, olimpijskog viceprvaka te brončanog Toma Walsha
Vidi originalni članak

Bacanje kugle na Hanžekovićevom memorijalu redovito je jedna od najjačih disciplina, a ove će godine biti jača nego ikad jer dolaze sva tri osvajača olimpijskih medalja iz Rija .

Na bacalištu pokraj fontana 5. rujna gledat ćemo olimpijskog pobjednika Amerikanca Ryana Crousera, koji je u Riju s 22.52 metra postavio olimpijski rekord, zatim njegovog sunarodnjaka Joea Kovacsa, olimpijskog viceprvaka, čiji je osobni rekord 22.56 m, te osvajača brončane medalje Novozelanđanina Toma Walsha, objavili su organizatori zagrebačkog mitinga.

Walsh je u subotu pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Parizu sa hicem od 22.00 metra, čime je popravio rekord Oceanije (21.62 m), koji je postavio lani u Zagrebu.

Na startnoj listi još su dvostruki olimpijski pobjednik  (2008. i 2012.) Poljak Tomasz Majewski, Kongoanac Franck Elemba, četvrtoplasirani iz Rija, dok hrvatske predstavnike predvodi Stipe Žunić, a tu su još i Nedžad Mulabegović te Filip Mihaljević.

Iz Bosne i Hercegovine dolaze Mesud Pezer i Kemal Mešić, a iz Srbije Asmir Kolašinac.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare