To je to što me zanima!

Najbolji poslovi u sportu: Nosi palice za 10 mil. kuna

NJIMA NIJE LOŠE: Steve Williams je nosač palica Tigeru Woodsu i zarađuje 10 milijuna kuna na godinu. A takvih poslova u sportu ima napretek...
Vidi originalni članak

Ne znam jesam li najsretniji na svijetu, ali nisam ni daleko, rekao je Steve Williams, analizirajući svoj trenutačni posao.
Steve najboljem golferu svijeta Tigeru Woodsu nosi palice. Dok mnogi “caddyji”, kako ih zovu, svjetskih golfera zarađuju 5000 kuna na tjedan, plus pet posto od turnirske zarade golfera, Steve na godinu inkasira 10 milijuna kuna. Nije loše za posao u kojem je najveće opterečenje izgovoriti:
- Dobar udarac, Tiger. Sjajno si ovo izveo.
Jedanput je Steve, dodavajući Tigeru, ispustio palicu i ona je završila u jezeru. Nije se čak ni sagnuo, nego je taj dio posla obavio netko drugi. Pozvao je - ronioca.
- S trinaest godina shvatio sam da je bolje nositi palice, nego igrati golf. Veći je užitak. U svakom slučaju puno je lakše. Prvi sam džeparac zaradio noseći palice ocu. Imao sam nepunih 14 godina. I danas još radim istim žarom kao četrnaestogodišnjak - rekao je Steve Williams.

ZARAĐUJE - 10 MILIJUNA
Steve Williams je prije deset godina počeo nositi palice Tigeru Woodsu. U desetogodišnjoj karijeri zaradio je više od 100 milijuna kuna. Najteži posao bio mu je, tako tvrde američki mediji, hvatanje navijača koji je fotoaparatom pokušao uslikati Tigera Woodsa dok se ovaj spremao izvesti udarac.

ZARAĐUJE - 4 MILIJUNA
DEČKI, ZOVITE AKO OPET ZATREBAM
Za početni udarac u svakoj NFL momčadi predviđeni su “punteri”, igrači koji imaju najjači udarac. Nakon ispucane lopte vrate se u sjedeći položaj. Na terenu su najviše pola minute, a dobiju 4 mil. kuna na godinu.

ZARAĐUJE - 2 MILIJUNA
SJEDI I DODAJE ČOKOLADICE
Izgubite li prvi meč sezone, a nekoliko mjeseci poslije i drugi, kvalifikacijski za ostanak, mirni ste točno pola godine. Sve što izbornik teniske reprezentacije mora učiniti je - pojaviti se na terenu, šutjeti tijekom izmjene udaraca i pohvaliti igrača.

ZARAĐUJE - POLA MILIJUNA
HVATA LOPTICE
Prije svake utakmice “pitcher”, odnosno bacač, kao najvažnija karika momčadi, na zagrijavanje izađe malo više od sat vremena prije početka. S njim izađe njegov “zagrijavač”, koji hvata bačene loptice i vraća ih natrag. Čim utakmica počne, on je svoj posao završio.

ZARAĐUJE - 300.000 KUNA
VOZI SE CIJELOM EUROPOM, A PLAĆAJU MU GORIVO
Najcjenjenije biciklističke utrke voze se kroz Španjolsku, Italiju, Francusku... Dok biciklisti na dan “odšišaju” dvjestotinjak kilometara, njihovi treneri prate ih u klimatiziranim automobilima i vrlo jednostavno riješe uspon od nekoliko kilometara.

ZARAĐUJE - 10.000 KUNA
SAMO MALO OTRČI I BIT ĆEŠ PLAĆEN
Ako atletičar ide na “rušenje” europskoga, svjetskog ili olimpijskog rekorda, nerijetko unajmi “zeca”, čiji je zadatak nametnuti tempo koji osigurava rekord. Haile Gebrselassie je uouči rušenja svjetskog rekorda u maratonu unajmio čak četiri “zeca”. Plaćeni su oko 10.000 kn po utrci.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • brko1 19.06.2009.

    Od svih ovih najteže je \"zečevima\" Gebreselasia jer oni kilometrima moraju držati tempo 2,9 minuta po kilometru, a onaj tko trči zna koji je to problem!

  • OdjebJeLansiran 18.06.2009.

    jebote dpbit ovakav posao bolje je vec dobit na lotu :)))

  • Wayne 18.06.2009.

    nije to baš tako kako novinari pišu. Da zarađuju toliko novaca to je istina ali da se nađeš na toj poziciji moraš biti stručnjak ili super sposoban. Recimo da budeš zec u atletici za obaranje svjetskog rekorda moraš biti atletičar vrhunske svjetske klase, toliko dobar da si i sam blizu svjetskog rekorda, ili da nosiš palice woodsu (što se ćini najlakše) trebaju ti godine iskustva i znanja na tom područiju a da ne govorimo da si izbornik teniske reprezentacije ili biciklistički trener...novinari to napišu kao da to može raditi bilo tko sa \"ulice\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare