To je to što me zanima!

Najbolji transfer u Primeri: Tri Albe za jednoga Luku Modrića

Jordi Alba bio je sjajan na Euru. Zabio je gol i protiv Talijana u finalu. S Barcom je krajem lipnja potpisao petogodišnji ugovor. Valencia je dobila 14 milijuna eura...
Vidi originalni članak

Samo četiri mjeseca bila su dovoljna Jordiju Albi da svoju klasu potvrdi i u velikoj Barceloni. Njegov transfer iz Valencija u Barcelonu, čitatelji Marce proglasili su najboljim u Primeri prošloj godini.

Barcelona je Valenciji za jednu od najvećih zvijezda Eura u Poljskoj i Ukrajini platila 14 milijuna eura. Luka Modrić je primjerice Real stajao 40 milijuna.

- Jordi će biti najbolji lijevi bočni na svijetu. U to uopće ne sumnjam. Na Euru je pokazao klasu, a Barci će još jednom dokazati koliko je moćan - izjavio je nakon europskog naslova španjolski izbornik Vicente del Bosque.

Alba je u Barceloni postao nezamjenjiv. Iako igra na poziciji lijevog bočnog, redovito zabija kad se nađe u prilici. Primjerice, zabio je za pobjedu u nadoknadi protiv Celtica u Ligi prvaka.

- Alba je sjajan. Odlično se uklopio u našu momčad i od njega očekujem još više - rekao je nedavno Barcin trener Vilanova.

Baš je Alba bio prvo pojačanje Katalonaca nakon dolaska Tita Vilanove na klupu. Kasnije je iz Arsenala za 19 milijuna eura stigao Alex Song. Od Kamerunca su se također očekivale velika stvari, ali je on potpuno podbacio. Odmah nakon Modrića, njegov je transfer drugi najgori u Primeri u 2012.

Kad bi se birali najbolji transferi u europskom nogometu u prošloj godini, onda bi u vrhu bio Mandžukić. Bayern je pogodio s Mandžom, koji je u Bundesligi zabio devet golova i jedan je od najboljih strijelaca.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • MatejJukić Sunarić 03.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Beky_1 02.01.2013.

    u naslovu sve pise, ovi put nema se sta dodat

  • noko 02.01.2013.

    Cijena 40 mil. EUR. za igrača koji zabije samo jedan gol je bačeni novac.Obrambeni igrači kojima je prosječna cijena 10 mil. EUR. zabijaju više od Modrića.

Komentiraj...
Vidi sve komentare