To je to što me zanima!

Najbolji u '12. i prema HOO-u: Slavili Perković i Cernogoraz

I na kraju ove, olimpijske godine Hrvatski olimpijski odbor izabrao je najbolje od sporta u 2012., a nagrađeni su Perković, Cernogoraz, vaterpolisti i streličarke
Vidi originalni članak

U na izdahu najtrofenije olimpijske godine od kad je hrvatske samostalnosti Hrvatski olimpijski odbor dodijelio je nagrade najboljim sportašima u 2012 povodom Velikog dana hrvatskog sporta.

Kao što je to bilo u nedavnom izboru novinara  za najbolju sportašicu i sportaša i HOO je nagradio Sandru Perković i Giovannija Cernogorza zbog osvajanja olimpijskih zlata u Londonu.

Za najuspješnije mušku sportsku ekipu izabrana je hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja je također osvojila zlato u Londonu. Najbolja ženska sportska ekipa je hrvatska streličarska reprezentacija, koja je osvojila svjetski naslov.

U kategoriji par, štafeta ili posada godine slavio je olimpijski srebrni četverac na pariće u sastavu Sinković, Sinković, Martin, Šain. Nagradu za trenera godine dobila su čak njih trojica - trener Sandre Perković Ivan Ivančić, trener Giovannija Cernogorza Stjepan Vučković te trener vaterpolista Ratko Rudić.

Posebna nagrada za promicanje Hrvatske u svijetu 2012. godine dobile su ženska i muška rukometna reprezentacija, a nagrade su preuzeli Miranda Tatari i Mirko Alilović.

Priznanje za životno djelo 'Matija Ljubek' dobili su dopredsjednik svjetske boćarske federacije Aleksandar Anzur, Marijan Pasarić za doprinos u hrvatskoj košarci, proslavljeni bivši vaterpolist Ivo Trumbić te dva sportska saveza - šahovski i atletski savez.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • GordanFoisz 28.12.2012.

    Posebne čestitke Stjepanu Vučkoviću na "trodiobi" najboljeg trenera godine. I dok smo Rudića i Ivančića već puno puta "upoznali", kovač zlatne medalje Giovannia Cernogoraza je totalna nepoznanica u hrvatskom medijskom prostoru. Molim članak o Stjepanu Vučkoviću! (i Mateša da objasni zašto Vučković nije bio sa Giannijem na OI)

  • KvarnerKantrida 28.12.2012.

    cestitke za oboje, i puno novih medalja u 2013.

  • AntonTrdić 28.12.2012.

    hvala bogu da se nešto promijenilo nakon par godina ivica i blanke (zasluženo) konačno jedni pojedinci koji su nešto napravili !

Komentiraj...
Vidi sve komentare