To je to što me zanima!

Najljepša strana sporta: Ljepota može biti problem

Upišete li u neki internetski pretraživač “Allison Stokke”, dobit ćete više od 500.000 rezultata s njenim imenom. Svijet je “poludio” za njom
Vidi originalni članak

Kad vas netko pozove i kaže vam: “Gle, ona skače s motkom...”, a vi se zagledate i bez riječi divite onom što ste vidjeli, znate da ste u trenu postali obožavatelj.
A Allison Stokke takvih ima na milijune. Fotografija 18-godišnjakinje iz Kalifornije obišla je svijet nakon što ju je poznati bloger Matt Ufford izabrao za glavnu junakinju svog bloga o sportu i ljepoticama. Krenula je lavina, fotka se proširila internetom i Allison je postala megazvijezda prije negoli se dokazala na sportskome polju. Iako, ima i rezultate, višestruka je prvakinja Kalifornije u skoku s motkom, a nada se otići i na Olimpijske igre.
No sva ta galama oko njezina atraktivnog izgleda odavno je prerasla granicu dobrog ukusa. Tajni obožavatelji počeli su je uhoditi, izgubila je osjećaj sigurnosti i u suradnji s obitelji krenula u borbu s vjetrenjačama. No skinuti sve fotografije s interneta, naravno, potpuno je nemoguća misija. Tako je odlučila barem obrisati informacije koje bi mogli dovesti do nje. Tako se, primjerice, na Wikipediji ne mogu pronaći nikakvi podaci o njoj jer ih njezin tim pobriše čim ih netko objavi. Paranoja ili ozbiljni problem? Allison ima tek 18 godina, ali više nije ista. Na nedavnom natjecanju nakon uspješnoga skoka se osvrnula i vidjela da je okružena kamerama. Samo se nasmiješila i pomislila:
- Što li su zapravo snimili i gdje će te snimke završiti?

PROŠLO JE VRIJEME KURNIKOVE I PIZZININI
Iako nikad nije osvojila niti jedan turnir, Ana Kurnjikova godinama je bila najpopularnija svjetska tenisačica. Talijanska ženska odbojka dugo je držala golemu gledanost zbog prekrasne Francesce Piccinini, a na rukometnim prvenstvima gomila je ljudi u devedesetima navijala za Dansku zbog neponovljive Anne Dorthe Tanderup.
Ništa drukčije nije ni danas, samo što su u igri neka nova imena i lica. Ana Ivanović stekla je planetarnu popularnost mnogo prije nego je ušla u Top 10 svjetskog tenisa, talijansku odbojku sada “drži” Ana Paula Mancino, a u ženskim sportovima u kojima oprema mnogo otkriva, poput klizanja, gimnastike, golfa i vodenih sportova, svatko će lako pronaći svoju favoritkinju.
Ni muški sport nije imun na “pohotne poglede” suprotnog spola. Među ženama plivanje je jedan od najgledanijih sportova, a Manchester United jedan od najomiljenijih nogometnih klubova jer sve samo čekaju da Cristiano Ronaldo podigne majicu i pokaže “pločice”.


Iako to nije nelegalno, za mene je vrlo ponižavajuće
Allison Stokke o fotografijama na internetu

Trudim se skakati što bolje, ali nikome nisu važni rezultati
Allison Stokke o karijeri

Idi na 24sata

Komentari 3

  • nix_zgd 21.03.2008.

    meni je dobra ona gomes, skakačica u dalj, naide gomes brijem

  • Hacker-ri 21.03.2008.

    Cura je fakat prelijepa ali moras bit bolestan da nekog uhodis... Sport je odavno samo lova, rijetko tko igra za guste. Jedino koga vidim da igra od srca za ono sta so obukli je Hrvatska rukometna repka. Ostali igraju samo za lovu a to dokazuju i svojim pojavljivanjem na jumbo plakatima politickih stranaka, svojim odbijanjem igranja za repku zbog \"problema\", nekima je bitno da imaju istu lovu kao onaj drugi. Dodemo na to da 1% sportasa igra radi gusta.

  • gmolak 21.03.2008.

    E pa ove novine iz dana u dan stavljaju za vijesti sve gluplje i gluplje teme.Joj pa kolko ima sportašica koje su zgodne,pa kolko ti srce želi.I svako je lijep na svoj način,i mislim da nijednoj sportašici nije cilj da se čuje za nju zbog njezine ljepote nego zbog njezinih uspjeha....

Komentiraj...
Vidi sve komentare