To je to što me zanima!

Najmlađi - najbolji: Dario Šarić i Mario Hezonja donijeli pobjedu

Hrvatska nije mogla bolje zaključiti pripremni turnir u Pauu. Nakon poraza u prve 2 utakmice, u 3. su Dario Šarić i Mario Hezonja blistali u pobjedi protiv Grčke (68-66)
Vidi originalni članak

Jasmin Repeša ozbiljno računa na svoje najmlađe reprezentativce. Dario Šarić (20 godina) i Mario Hezonja (19) odigrali su odlične utakmice protiv Grčke, rivala iz skupine na nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, te su bili najzaslužniji za pobjedu od 68-66 za kraj pripremnog turnira u Francuskoj. 

Šarić je s 14 poena bio najbolji strijelac, Hezonja ih dodao još 10, a obojica su pogađali u velikoj seriji od 12-0 kojom je Hrvatska minus od 50-47 nakon tri četvrtine pretvorila u plus od 59-50 šest minuta prije kraja utakmice. 

Imali su i veliku pomoć Roka Ukića. Kapetan je u spomenutu seriju ugradio pet poena i po jednu asistenciju za Hezonju i Šarića, a poslije je pronašao i Damira Markotu u kontri za 64-55 pet minuta prije kraja utakmice. 

No, osnovna misao ovog dijela priprema su ispuštena velika vodstva, pa su tako Repešini igrači dopustili Grcima da naprave 9-0 i dođu do izjednačenja (64-64) u posljednjoj minuti. 

Pobjedu su sačuvali Ante Tomić i Bojan Bogdanović s linije bacanja, a nakon što je Lafayette izgubio loptu 20 sekundi prije kraja, Grci nisu pogodili težak šut za pobjedu. Hezonja je pokupio i najvažniji skok na utakmici za pobjedu 68-66. 

Repeša nije koristio Stipčevića, Simona i Žorića, koji su bili u civilu, a u igru nije ulazio Mario Delaš. Izbornik je najavio da će poslije ovog turnira skratiti popis igrača koji nastavljaju pripreme za SP, koji naši otvaraju krajem mjeseca u Sevilli.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 11.08.2014.

    Šarić i Hezonja, legende, Hrvatska je već sada pokazala uspjeh......

  • ancelal 11.08.2014.

    Bez Ukića smo duplo jači...kako taj lik ubija igru to je čudo...za hakl stvoren za ostalo banana

  • ČILI 11.08.2014.

    red je da se kaže, srbija dobila francusku 10 razlike i osvojila turnir...

Komentiraj...
Vidi sve komentare