To je to što me zanima!

Najskuplje skije na svijetu su Foilove i vrijede 63 tisuće eura

Talijanski brend Foil u zimskoj je kolekciji izbacio par skija na granici luksuza i umjetničkog djela. Da biste kupili model 'Oro-Nero' morat ćete izdvojiti uistinu vrtoglavi iznos...
Vidi originalni članak

Za one dubljeg džepa, simpatizere skijanja, ali i blještavih metala stigla je prava ponuda. Talijanska tvrtka Foil proizvela je seriju skija od najfinijeg materijala, a njihov model "Oro-Nero" može se kupiti već za "skromnih" 63.000 eura.

Skije su napravljene od osam tisuća godina starog fosiliziranog hrasta s vezovima od 14-karatnog zlata, a količine su ograničene. Drugi najskuplji model, "Oro-Amaranto Jackie Chan" košta 13.000 eura i dolazi sa certifikatom o autentičnosti, koji je rukom potpisao slavni glumac. 

Ništa manje impresivna nije niti dodatna oprema - vreća za transport, čuturica i štapovi, u koje se mogu ugravirati vlastiti inicijali. Štapovi su presvučeni zlatom, a korištena je i prirodna koža s toskanskim cvjetovima. 

Foil skije nastale su u malom selu smještenom između Alpa i Jadranskog mora u sjevernoj Italiji, a najzaslužniji za izradu je Andreas Pichler, nagrađivani umjetnik, dizajner i bivši skijaš. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare