To je to što me zanima!

Najskupljem igraču HNL-a cijena skočila 125 posto! Livaja tek peti

Četvorica nogometaša Dinama predvode Transfermarktov popis najvrjednijih igrača HNL-a. Luka Ivanušec više nije na vrhu, a Bruni Petkoviću cijena je ostala ista
Vidi originalni članak

Dan uoči objave finalnog popisa Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Kataru Transfermarkt je ažurirao vrijednosti nogometaša u HNL-u.

Uvjerljivo najveći dobitnik je stoper Dinama Josip Šutalo (22) čija je vrijednost s osam skočila na 18 milijuna eura, odnosno 125 posto! A prije godinu dana, dok je bio igrač Istre, vrijedio je svega 750.000. U međuvremenu je postao reprezentativac i ozbiljan konkurent za početnih 11 na Mundijalu.

POGLEDAJTE VIDEO: Kampanja HNS-a 'Svi smo jedna obitelj'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Šutala slijede klupski suigrači Luka Ivanušec, čija je vrijednost od ljeta pala s 12,5 na deset milijuna eura i više nije najskuplji irač HNL-a. Toliko vrijedi i Mislav Oršić. Njegova cijena nije se mijenjala, baš kao ni Dominika Livakovića, četvrtog najvrjednijeg nogometaša u HNL-u.

Zanimljivo, najbolji strijelac HNL-a prošle i ove sezone Marko Livaja iz Hajduka tek je na petom mjestu lige. Njegova je vrijednost sa sedam i pol skočila na osam milijuna eura, najviše u karijeri. Prije povratka u Hajduk vrijedio je tri milijuna.

U top 10 nalaze se i Dion Drena Beljo iz Osijeka i dinamovac Martin Baturina koji vrijede šest i pol milijuna eura, a iza njih je Bruno Petković, čija je vrijednost, zanimljivo, ostala šest milijuna. Ivica Ivušić drugi je najvrjedniji golman HNL-a (pet milijuna), koliko vrijede i hajdukovci Stipe Biuk, Filip Krovinović i Chidozie Awaziem, kao i dinamovac Dino Perić.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 09.11.2022.

    Livaja samo moze biti zvijezda i glavni u hajduku i to je to

  • 09.11.2022.

    Livaja nema cijenu,to je netko već napisao,zbog takvih igrača se dolazi gledati nogomet po meni.Barišića,Juranovića,Mikanovića,Grgića...ima iza svakog ćoška .

  • Bolesni rodijak 09.11.2022.

    Previse soldi za livaju,nevridi on ni pola miliona

Komentiraj...
Vidi sve komentare