To je to što me zanima!

Najteži ždrijeb: Hrvatska može izvući Brazil, Francuze i Japan

Fifa će službeno jakosne grupe objaviti 3. prosinca, tri dana prije ždrijeba. Zasad je najbolja opcija Švicarska, Ekvador, Honduras, a najgora Brazil, Francuska, Japan
Vidi originalni članak

Znaju se sve 32 reprezentacije koje će iduće ljeto u Brazilu igrati Svjetsko prvenstvo. Plasman samo formalno nije izborio Urugvaj, ali oni u ponoć doma igraju protiv Jordana, a prvu utakmicu dobili su 5-0.

Ždrijeb grupa Fifa će održati 6. prosinca, a zasad se službeno zna samo prva jakosna skupina. Međutim, Fifa će u obzir uzimati stavke poput svjetske ljestvice do doigravanja (ljestvica za studeni ne bi bila poštena jer bi reprezentacije koje su igrale u dokvalifikacijama imale prednost zbog veće kvote utakmica), broj nastupa na dosadašnjim SP-ima, ali i stavku po kojoj će se jakosne skupine organizirati tako da se što je manje moguće susreću momčadi iz istih Konfederacija.

Kada se sve to uzme u obzir, onda je jasno kako će reprezentacije biti raspoređene, a krovna organizacija to će potvrditi tri dana prije ždrijeba. Po tim projekcijama, da se složiti najgori i najbolji ždrijeb za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Kuglice imajte milosti

Najgori bi svakako bio s euforičnim domaćinom i jednim od favorita - Brazilom, Francuskom predvođenu Riberyjem te neugodnim Japanom, koji je jučer svladao Belgiju i nedavno remizirao s Nizozemskom.

Ovo već može

Kovaču i izabranicima bi najlakše bilo sa Švicarskom, realno najslabijom od preostalih sedam reprezentacija, Ekvadorom (ima samo jednog klasnog igrača Valenciju) i Hondurasom, uvjerljivo najjeftinijom reprezentacijom.

Prva jakosna skupina

  • Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska

Druga jakosna skupina

  • Nizozemska, Italija, Engleska, Portugal, Grčka, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Rusija

Treća jakosna skupina

  • Čile, Obala Bjelokosti, Francuska, Ekvador, Gana, Alžir, Nigerija i Kamerun

Četvrta jakosna skupina

  • Sjedinjene Američke Države, Meksiko, Kostarika, Honduras, Japan, Iran, Južna Koreja i Australija
Idi na 24sata

Komentari 226

  • sergio16 28.04.2015.

    bar sam za meksiko pogodio ;)

  • Ubananismo 21.11.2013.

    bit cemo u skupini sa njemackom obalom bjelokosti i japanom vidjet cete

  • zeko0007 21.11.2013.

    ma daj nam Francuze da im se osvetimo za 98" i za rukomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare