To je to što me zanima!

Kvitova na Azarenku, Lisicki protiv Šarapove u polufinalu

Prva polufinala na Grand Slamu izborile su Sabine Lisicki i Viktoria Azarenka. Šarapova je ostavila samo dva gema Cibulkovoj, a Kvitova je dobila Pironkovu
Vidi originalni članak

Bjeloruska tenisačica Viktorija Azarenka posljednja je polufinalistica ovogodišnjeg Wimbledona. U četvrtfinalu je sa 6-3, 6-1 pobijedila Austrijanku Tamiru Paszek...

Peta igračica svijeta i četvrta nositeljica u All England Clubu nije imala posebno težak posao protiv najslabije rangirane tenisačice u ovogodišnjem četvrtfinalu (80. mjesto na WTA-ovoj listi). Bjeloruskinja je dvaput oduzimala servis suparnici u prvom setu i tri puta u drugom za novu uvjerljivu pobjedu. U dosadašnjih je, naime, pet mečeva na turniru izgubila tek jedan set.

Pobjedom protiv Paszek, Azarenka je prvi put došla do polufinala na jednom Grand Slam turniru. Za plasman u finale će igrati protiv osme nositeljice, Čehinje Petre Kvitove, koja je ranije bila bolja od Bugarke Cvetane Pironkove.

Zanimljivo, Azarenka i Paszek su svoj dvoboj započele na terenu broj 1, ali ih je kiša nakon samo jednog odigranog gema "potjerala" u svlačionicu. Meč su nastavile i završile pod krovom središnjeg terena.

Kiša je značajno poremetila raspored mečeva u utorak. Tako je prekinut i dvoboj naše Donne Vekić koja je u 2. kolu juniorskog turnira povela protiv Čehinje Barbore Krejčikove s 4-0 u prvom setu. Nastavak je u srijedu.Čehinja Petra Kvitova ponovila je lanjski uspjeh i plasirala se u polufinale Wimbledona. Među četiri najbolje tenisačice na trećem Grand Slam turniru godine ušla je i Marija Šarapova, osvajačica naslova na londonskoj travi prije sedam godina...

Šarapova je za samo 60 minuta deklasirala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6-1, 6-1. Učenica hrvatskog trenera Željka Krajana bez izgubljenog je seta pobijedila Ruskinju u njihova posljednja dva dvoboja (prva dva je dobila Šarapova), ali u utorak je u All England Clubu bila potpuno nemoćna.

Šesta tenisačica WTA-ove ljestvice je s osvojenih osam gemova u nizu riješila prvi set i uspostavila kontrolu u drugom. Ukupno je šest puta oduzimala servis 24. igračici svijeta i došla do polufinala bez izgubljenog seta.

Šarapova je među najbolje četiri u Wimbledonu došla prvi put nakon 2006. godine. Za plasman u finale će igrati protiv Njemice Sabine Lisicki koja je ranije nadigrala Francuskinju Marion Bartoli.

Petra Kvitova i Bugarka Cvetana Pironkova lani su bile senzacionalne polufinalistice u All England Clubu. Ove je godine samo jedna mogla ponoviti takav uspjeh budući da su se međusobno sudarile u četvrtfinalu. Slavila je osma igračica svijeta sa 6-3, 6-7(5), 6-2. Treća je to pobjeda Čehinje u isto toliko mečeva protiv trenutno 33. svjetske tenisačice.

Kvitova je u tie-breaku drugog seta povela s 4-1 i bila sasvim blizu pobjede, ali je na nju ipak morala pričekati. Na set-loptu Pironkove je jednu "laganu" lopticu u dobitnoj situaciji poslala izvan terena i produljila si posao. Uspjela se, međutim, oporaviti i u trećem setu s dva breaka slomiti otpor suparnice.

Njemica Sabine Lisicki, 62. tenisačica svijeta, polufinalistica je Wimbledona, trećeg Grand Slam turnira godine. U četvrtfinalu je sa 6-4, 6-7(4), 6-1 nadigrala devetu nositeljicu Marion Bartoli...

Djevojka poljskih korijena došla je do najvećeg uspjeha karijere na jednom od četiri najveća turnira, ujedno je postala prva Njemica u polufinalu Wimbledona nakon Steffi Graf, 1999. Lisicki je nastavila veliku trijumfalnu seriju budući da je prije All England Cluba ostvarila šest pobjeda na travi Birminghama i vratila se u svjetski Top 100 iz kojeg je ispala zbog velikih problema s ozljedama u prošloj godini.

Mogla je Lisicki i ranije u utorak zaključiti posao protiv finalistice Wimbledona iz 2007. Nakon osvojenog prvog seta, u drugom je napravila break i povela s 5-4. Na svom je servisu potom propustila tri meč-lopte i izgubila tie-break. To je, međutim, nije izbacilo iz ritma, i u odlučujućem je setu od samog početka preuzela kontrolu i učinila Francuskinju nemoćnom.

Bio je ovo četvrti međusobni okršaj ovih tenisačica i treća pobjeda za 21-godišnju Lisicki .

Wimbledon, tenisačice, četvrtfinale:

Šarapova (5) – Cibulkova (24) 6-1, 6-1

Lisicki – Bartoli (9) 6-4, 6-7(4), 6-1

Kvitova (8) – Pironkova (32) 6-4, 6-7(5), 6-2

Azarenka (4) – Paszek 6-3, 6-1

Idi na 24sata

Komentari 5

  • user_66879 28.06.2011.

    ma ovo osvaja sharapova 100%

  • Totti1976 28.06.2011.

    Na početku turnira sam tražio koeficijent da će Lisicki osvojiti Wimbldon i nije ga bilo u ponudi... Nikako je cijeli turnir nisu stavljali u ponudu. I danas je 5 igračica bilo u ponudi da će osvojiti, ali opet bez nje... Sramotno je da igračicu koja igra odlično travnatu podlogu i koja je osvojila turnir na travi u Birminghamu pred sam Wimbledon ne bude u ponudi za osvajanje... Nisu je stavili, jer bi trebali, prema rankingu staviti veliki koeficijent, a igrački ga može osvojiti...

  • ahjsie 28.06.2011.

    ja sam rekao jucer frendu Lisicki osvaja Wimbledon.. on onak "ha,ha koja ti je ta?" ja reko vidit ces.. ja sam imao priliku pogledat jedan mec Lisiciki protiv Zvonareve jednom.. imala je 1-1 u setovima i 5-2 u trecem! zvonareva 3.na svijetu.. i nije lisicki uspjela dobit mec a imala 5-2 u trecem setu.. bila je ozljedena i pokusala je, i nakon sto je izgubila 7-5 samo je pala na pod od bolova i odnjeli su je na nosilima.. tu sam vidio borbenost i tu zelju za igrom! SVAKI NORMALAN BI PREDAO MEC.. ali nije se predavala i samo je pogorsala ozljedu ali je istrpila.. svaka cast.. vratila se od ozljede, mlada je jos 21god, bit ce nesto od nje!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare