To je to što me zanima!

Nakon Austrije i Švicarske opet su svi Hrvati u izlogu

Osim Luke Modrića i Ognjena Vukojevića, koji su tek pronašli nove poslove, te Nike Kovača, svi igrači imaju priliku ići u drugi klub. Pa i izbornik
Vidi originalni članak

Želim da svi igrači na Euro dođu s riješenim statusom u klubovima, da znaju gdje će igrati iduće sezone. Tako će igrati rasterećeni i opušteniji, rekao je Slaven Bilić dva mjeseca prije početka Eura. Međutim, većina igrača stigla je neriješenog statusa i mogli bi to ipak dobro naplatiti. Odlične igre svih 23 igrača u četirima utakmicama na Euru primijetili su veliki, najveći klubovi i debelim slovima podvukli imena Bilićevih izabranika. Prema internetskoj stranici www. transfermarkt.de, cijene Hrvatima još nisu porasle, naša reprezentacija kao i prije Eura vrijedi 130 milijuna eura. Međutim, nekima će vrijednost sigurno rasti.
Prvi na popisu onih koji su zapeli za oko jest Danijel Pranjić. Heerenveen za njega već dugo traži oko 10 milijuna eura, a nakon Eura taj bi iznos mogao i dobiti. Pranjin je najveći adut iznenađenje, mnogima je prije Eura bio nepoznat kao lijevi bek. Ta se pozicija danas jako traži, a Pranjić je pokazao da je može igrati.
Broj dva je Ivan Rakitić. Njega su i prije pratili veliki klubovi, ali na Euru je potvrdio klasu, pogotovo sjajnom igrom protiv Njemačke. Već se priča da će Inter i Juventus krenuti u rat za njega, Napoli ipak nema šanse.
Ivan Klasnić vratio se na velika vrata. Njegove igre više nisu slučajnost, a uz to je i slobodan igrač te će gotovo sigurno uskoro naći klub.
Osim Luke Modrića i Ognjena Vukojevića, koji su ugovore s novim klubovima potpisali prije Eura, te Nike Kovača, koji će igrati zadnju sezonu karijere, svi su naši opet u izlogu. Svi od Olića, preko Nikole Pokrivača, koji ima klub, do Nikole Kalinića. I klupa Hrvatske sada ima svoju vrijednost.


KNEŽEVIĆ I BUDAN MIRNI

Iako nisu puno igrali, a Knežević se i ozlijedio, dvojica Riječana znaju gdje će igrati sljedeću sezonu. Igor Budan vratit će se u Palermo, koji je otkupio od Parme drugu polovicu njegova ugovora, a Dario Knežević blizu je Juventusa. Trebaju se samo riješiti formalnosti i iz Livorna će otići na posudbu.

DARIO ŠIMIĆ MOŽE BIRATI
Premda je na Euru igrao samo protiv Poljske, a prošla mu sezona nije bila za pamćenje, Dario Šimić među onima je koji ne moraju brinuti. Službeno ga traže Fiorentina i Galatasaray te još neki klubovi koji i dalje razmišljaju. Ako ga Milan napokon pusti, Dario će sigurno pronaći klub.

ŠIMUNIĆ I KOVAČ NA OTOK

Na kraju prošle sezone u Herthi i Borussiji Dortmund razmišljali su kako se riješiti Joea Šimunića i Roberta Kovača. No na Euru su bili ponajbolji stoperski par i sve više se nagađa kako će obojica karijeru nastaviti u Engleskoj. U svakom slučaju, Borussia i Hertha više ne razmišljaju o otpuštanju.

OLIĆ I SRNA BI OSTALI KUĆI
Darijo Srna i Ivica Olić također su privukli potencijalne kupce. Obojica su, također, na meti nekih engleskih klubova, a Srna bi mogao i u Španjolsku. No i Ola i Darijo nemaju ništa protiv ostanka u Hamburgu, odnosno Donjecku, gdje imaju sjajan status i sezonu karijere iza sebe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • izzy_vk 24.06.2008.

    hahaha na prethodnii komentar :)

  • Marko_1992 23.06.2008.

    nema se tu sta komentirat

Komentiraj...
Vidi sve komentare