To je to što me zanima!

Konačno: Rijeka nakon čak tri mjeseca slavila doma u HNL-u

Nakon Milana, Rijeka je dobru igru prikazala i protiv Slavena te pobijedila identičnim rezultatom (2-0). Golove su na kišnoj Rujevici zabili Roberto Punčec i Matic Črnic. Sada im slijedi Kup
Vidi originalni članak

Nije to nikako bila "lijepa" pobjeda, ona o kojoj će se pričati generacijama kao, recimo, ona u četvrtak protiv Milana, koja je imala svoj značaj zbog suparnika velikog renomea, krcatog stadiona i lijepih golova. Ipak, Rijeci će se protiv Slaven Belupa pisati tri boda (2-0).

Prva je to pobjeda Rijeke na Rujevici u HNL-u nakon čak tri mjeseca odnosno 92 dana, tijekom kojih je, ruku na srce, odigrala samo tri utakmice (poraz od Osijeka, remi s Interom pa poraz od Hajduka).

POGLEDAJTE GOLOVE:

Roberto Punčec zabio je prvi, a Matic Črnic drugi gol u dresu HNK Rijeka za prvu pobjedu na Rujevici u HNL-u nakon čak 92 dana protiv NK Slaven Belupo! Više na: bit.ly/2AHTaHf. Skini TVizzy i pogledaj gol odmah uz link za download getizzy.com/tv_izzy_croatia/

Posted by 24sata Sport on 10. prosinca 2017

Već u 11. minuti povratnik u momčad nakon suspenzije protiv "rossonera" Josip Mišić ubacio je iz kornera, a na petercu je sam ostao Roberto Punčec. Varaždinac je glavom pogodio za 1-0, što mu je bio prvijenac u dresu Rijeke.

Bila je to zapravo jedina prava šansa u prvom poluvremenu, a sve se moglo promijeniti početkom nastavka kad je Mirko Ivanovski pao u duelu s Punčecom, no splitski sudac Duje Strukan nije dosudio faul za Slaven, posljedično i crveni karton igraču Rijeke.

Pitanje pobjednika visjelo je u zraku do 87. minute, Slaven je imao i nekoliko opasnih izleta u protivničku polovicu, ali ne i više od toga.

Tada je sijevnula jedna polukontra, Antun Marković obranio je udarac Marija Gavranovića, a odbijenu loptu zakucao je u mrežu Matic Črnic. I Slovencu je to bio prvi gol u ovoj sezoni, tek drugi ukupno za Rijeku.

Rijeka je ovom pobjedom, trećom u posljednje četiri utakmice, ostala na četvrtom mjestu s tri boda zaostatka za Osijekom i Hajdukom i čak 15 za vodećim Dinamom, dok je Slaven i dalje sedmi, s četiri boda više od opasne zone.

U posljednjem tjednu ove polusezone ide u goste zaprešićkom Interu na posljednju utakmicu četvrtfinala Kupa (srijeda, 16 sati) pa dočekuje Rudeš u HNL-u (nedjelja, 17 sati), a Koprivničanci dočekuju Lokomotivu (petak, 18 sati).

  • RIJEKA: Sluga, Mavrias, Punčec, Elez, Župarić, Maleš, Mišić, Kvržić, Puljić (od 69' Črnic), Acosty (od 55' Jelić), Gavranović (od 90' Ristovski)
  • SLAVEN BELUPO: Marković, Rebernik, Vidović, Tatar (od 86' Pejić), Bouadla, Arap (od 78' Dolček), Katić, Šarlija, Vrljičak, Ivanovski, Musa

Kek: Trojica otraga? Drugo mi nije ni preostalo...

- Jako važna pobjeda s obzirom na to kakav smo raspored imali u zadnje vrijeme. Normalno da se vidi da nam nedostaje puno igrača. Nije to bilo nešto posebno, ali u ovom trenutku samo je pobjeda bila bitna. Mislim da nam Slaven nije stvorio neke opasne šanse, što znači da je obrana sa trojicom iza odradila dobar posao - izjavio je Slovenac te potom dodao:

- Čestitke onim igračima koji su istrčali ove dvije utakmice u nekoliko dana i sad se okrećemo kupu".

Upitan da prokomentira igru s trojicom u zadnjoj liniji, Kek je izjavio:

- Drugo mi nije ni preostalo. Nisam imao nekog velikog izbora. Imali smo jučer 15 minuta da to isprobamo, a to su igrači koji su u nekom trenutku svoje karijere već to igrali.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • ojhrvatskamati 10.12.2017.

    Bravo, biti ce to na proljece druga prica, vracamo se!

  • RainigerSSS 10.12.2017.

    Rijeka krece u veliku seriju poslje nove godine nitko je nece zadrzat .

  • baterton 10.12.2017.

    Hhaha pao i Slaven...jaki ste nema šta...vezane dvije pobjede...svaka čast Kek je opet vrhunski trener.

Komentiraj...
Vidi sve komentare