To je to što me zanima!

Nakon 5 godina Francuzi pali u 'nokautu', i to bez Balića!

Posljednji put Hrvatska je Francusku u 'nokaut' fazi nekog natjecanja dobila na EP-u 2008., a od tad brojali smo samo pobjede po skupinama. Došla je i ta, peta sreća
Vidi originalni članak

Desetljeće rivalstva između Hrvatske i Francuske večeras se zaokružio na najbolji način - pobjedom. Baš onako kako su hrvatski rukometaši 2003. počeli protiv velikana na Svjetskom prvenstvu u Portugalu. Od tada pratili smo lavovske borbe dviju momčadi, no onda na pola puta 'pijetlovi' su preuzeli inicijativu te nam počeli nametati komplekse u završnicama velikih natjecanja.

Gotovo uvijek su Francuzi bolje prolazili na Svjetskim i Europskim prvenstvima te na Olimpijskim igrama, dok su nama za utjehu ostale pobjede po skupinama. Kad pogledamo unatrag nevjerojatno zvuči da hrvatska reprezentacija posljednjih pet godina nije uspjela dobiti Francuze u nokaut fazi nekog natjecanja.

Posljednji put to se dogodilo na Euru 2008. kad smo ih svladali u polufinalu 24-23. Od tad je krenula francuska serija - slavlje na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu u polufinalu, na SP-u 2009. u Zagrebu u finalu, na EP-u 2010. također u finalu te konačno ponovno u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu.

No konačno je i toj seriji došao kraj - iz petog pokušaja, mada se uoči SP-a u Španjolskoj ušlo s oprezom nakon izostavljanja Ivana Balića s popisa putnika. Posao nisu olakšavale ozljede Lackovića i Štrleka, a mnogi su negodovali što 'kauboji' nisu odigrali taktičnije protiv Španjolske poučeni iskustvom iz Njemačke 2007. No Golužu i njegove momke nisu zanimale nikakve kalkulacije i izostanak klasičnog obračuna Balić-Karabatić te su s maksimalnim brojem pobjeda dočekali veteransku Onestinu generaciju igrača te ih zasluženo poslali kući, a vjerojatno i u mirovinu.

Idi na 24sata

Komentari 70

  • appice 24.01.2013.

    Pa dobili smo ih u Srbiji prije godinu dana u nokaut fazi

  • fender01 24.01.2013.

    S Balićem ne bi pobijedili.

  • icoribic 24.01.2013.

    toliko o tome koliko nam je bio potreban Balić bez njega idemo po zlato već nas je godinama svojom ljenom igrom sprečavao da dođemo do medalje. Sad nek se poklope po ušima oni koji su govorili joj šta ćemo bez Balića ,jadni mi a vidi čuda bez njega rasturamo jer nema tko narušavati ritam i red i svi igraju srcem a on je bio ljen i napuhan od svoje veličine pa je mislio da je nezamjenjiv e zajebo se i sad se vidi po njemu da umire od zavisti i treba tako biti kad svoj osobni interes digneš iznad Hrvatske

Komentiraj...
Vidi sve komentare