To je to što me zanima!

Nakon Škotske izbornik Bilić ima četiri upitnika

Kako zamijeniti braću Kovač, kako naći tandem u napadu, kako vratiti formu bitnim igračima i gdje smjestiti Danijela Pranjića, pita se izbornik Bilić
Vidi originalni članak

Ni nakon Nizozemske Bilić nije imao toliko upitnika koliko ih ima nakon Škotske, komentiralo se u glasgowskom hotelu Hilton nakon utakmice. I onda su počele one klasične prepirke o nogometu. Igrači, novinari, bivši igrači, navijači, menadžeri..., svatko je vidio utakmicu na svoj način, bilo je tu gotovo sto različitih razmišljanja.
- Sve u svemu, ja sam zadovoljan - rekao je Bilić. Ni nakon nekih pobjeda nismo ga vidjeli tako raspoložena, mirna, sigurna. Doista je djelovao zadovoljno iako je, naravno, svjestan da u njegovoj momčadi postoje problemi.
- Imat ćemo tri tjedna završnih priprema, vjerujem da će to biti dosta da se uigramo i posložimo - tvrdi Slaven Bilić i dodaje:
- Moramo poboljšati našu pas-igru, ne gubiti toliko lopti. Morali bismo biti bolji kod kornera, opasniji. Tehnički smo odlični i to bismo trebali znati iskoristiti!
Ipak, od onih stotinjak mišljenja s hotelskog šanka, većina se slaže - Bilić u momčadi ima nekoliko upitnika:

BRAĆA KOVAČ
Robert osim kod gola nije bio nesiguran. Ne igra u klubu, ali on nije bio tako loš. Niko? Pa, viroza ga je iscrpila, kaže Bilić iako je dojam većine da su Robi i Niko u velikom padu. Viroza, ozljeda, neigranje u klubu, ali i godine učinili su svoje. Koliko god ih je teško zamijeniti i otpisati, Bilić hitno mora naći zamjene.

NAPADAČI
Da je igrao Eduardo, zabili bismo im još tri gola - rekao je Marković. Doista, bez Dudua nestalo je te moći u realizaciji, napadači djeluju izgubljeno.- Petrić bi trebao sad biti naš ključni igrač, mora preuzeti odgovornost - upozorava Bilić. Mladen u tandemu s Olićem nije djelovao opasno pa se već priča o novom tandemu Petrić-Budan.
- Vidjet ćemo, kombinacija je puno, a vremena za sve ih isprobati malo. U svakom slučaju, gledam pozitivno na činjenicu da moram odabrati između četvorice odličnih, a na Euru će biti još jedan.

LOŠA FORMA
Uz braču Kovač, u posljednje dvije utakmice zabrinjava i forma desne strane. Srna i Ćorluka neprepoznatljivi su, nestalo je probojnosti. Može to biti tek pitanje umora, ali kad u mjesec i pol, nakon Nizozemske, izgledaju jednako loše, onda to zabrinjava. Modrić igra promjenjivo, kao i cijeloga proljeća.

PRANJIĆ
Uvijek je solidan, no još je pitanje može li igrati jednako kvalitetno prema naprijed i prema natrag. Kad se orijentira na obranu, zaboravi napad i obrnuto.
- Siguran sam da on to može, pričao sam s njim, gledao ga i na njega najozbiljnije računam. Uostalom, svojim postavljanjem i otvaranjem mnogo je pomogao Kranjčaru da odigra takvu dobru utakmicu - hvali Pranjića Bilić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • mistok 27.03.2008.

    ja bi zrtvovao jednog branica za rakitica, da probamo tako zamjeniti duda, jer rakitic moze odigrati duduovu ulogu kod stvaranja prilike, realizacija mu je slaba ali bar mozda prije pogodi petrica ili nekog drugog nego ovak. 3-4-2-1 mozda je to rjesenje. plete-corluka-simunic-pranjic-srna-modric-vukojevic-kranjcar-petric-rakitic-olic, neznam nekako ce me to kopkati sve dok ih ne vidim u jednoj tekmi tak, misljenja sam da bi to proslo ok, dok se dudu ne vrati,morali bi se osloniti na olicevu preciznost koja je upitna, ali bi bar vise sansi kreirali s rakiticem na AM/F poziciji, valjalo bi to probat protiv moldavije ili kak se zove onaj protiv koga igramo slijedecu. Ja sam jedan od onih 4M izbornika u hrvata :)

  • Mihaljevic 27.03.2008.

    Bilic je slozio lijepu ekipu, puno radnika malo zvijezda... Sto se tice Biscana, misljenja sam da ne zasluzuje poziv u repku jer igrac koji odbija igrati tolike godine za SVETINJU sada ne zasluzuje poziv, kao ni Karlovic u tenisu... Svetinja je repka treba dusu ostaviti na terenu...

  • bernarda kulić 27.03.2008.

    treba pozvat biscana!.--------povikat ce BUDALE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare