To je to što me zanima!

Nalbandian 'poludio' na suca jer mu nije dozvolio provjeru

U neizvjesnom dvoboju na Australian Openu koji je s 10-8 u petom setu dobio John Isner, David Nalbandian za poraz je okrivio suca zbog sporne situacije krajem meča
Vidi originalni članak

Vrlo diskutabilna odluka glavnog suca, Francuza Kadera Nounija, potpuno je razbjesnila iskusnog Argentinca Davida Nalbandiana. Naime, pri rezultatu 8-8 u petom setu, kod break lopte Nalbandiana, na Isnerov prvi servis linijski sudac je zvao aut, međutim, Nouni je kao glavni sudac izmjenio odluku i priznao as servis. 

- Koliko moraš biti glup da tako nešto dosudiš - vikao je Nalbanidan, koji je nakon kraće prepirke zatražio 'hawk eye'. Međutim, na iznenađenje svih, dobio je odbijenicu.

Prema sučevom tumačenju zahtjev je došao prekasno, premda u pravilima ne postoji propisani vremenski period u kojem je kod sumnje na ispravnost sudačke odluke potrebno zatražiti provjeru.

Nakon duže rasprave Nalbandian je bio prisiljen nastaviti meč kojeg je u kratkom vremenu nakon tog događaja izgubio.

- Tražio sam provjeru, a on me odbio. Tako nešto nisam doživio u svojoj karijeri. Mislim da taj sudac nema kvalitete potrebne da bi sudio mečeve ovog ranga. U to nema sumnje – izjavio je nakon susreta razočarani Nalbandian.

- Čak mi je i Isner rekao 'provjeri da li je bio aut'.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Kovacccc 18.01.2012.

    Nije posteno da su se u ovakvoj situaciji nasli Nadal, Djokovic ili Federer druga bi prica bila. Uostalom nije mi jasno sta ovaj sudija uopste radi u muskoj konkurenciji kad je do sad stalno sudio meceve u zenskoj koknkurenciji.

  • MateoMlikota 18.01.2012.

    Inser u ovom dvoboju imao 43 asa , svaka cast !!!

  • kiki1984_1 18.01.2012.

    nema vremenskog roka,stoga suca pod hitno u mirovinu kad nezna pravila..

Komentiraj...
Vidi sve komentare