To je to što me zanima!

Napadaču na togoanski bus sud odredio 24 godine zatvora

Joao Antonio Puati osuđen je na 24 godine zatvora zbog napada na autobus togoanske nogometne reprezentacije na Kupu nacija u Angoli u siječnju ove godine
Vidi originalni članak

Angolski sud osudio je počinitelja oružanog napada na članove togoanske nogometne reprezentacije u siječnju ove godine na 24 godine zatvora.

Podsjećamo, uoči Afričkog kupa nacija u Angoli dogodio se oružani napad na autobus u kojem se prevozila togoanska reprezentacija. Smrtno su stradala dvojica članova stručnog stožera reprezentacije, kao i vozač autobusa, dok je osmero osoba bilo ranjeno. Među njima je bio i golman reprezentacije Kodjovi Obilale, koji je pogođen sa dva metka u leđa tijekom napada u angolskoj pokrajini Cabindi.

Togo je zbog toga odustao od nastupa na Afričkom kupu nacija. U trenucima dok je svijet izražavao sažaljenje spram krvavog događaja, Izvršni odbor Konfederacije afričkog nogometa (CAF) je Togoancima odredio zabranu nastupa kroz sljedeće četiri godine, a sve uz objašnjenje da su nogometaši te reprezentacije popustili pritisku svoje vlade i zbog toga napustili turnir. Sredinom svibnja je CAF uvažio intervenciju predsjednika Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera i ukinuo zabranu igranja reprezentaciji Togoa na Afričkom kupu nacija.

Jednog od počinitelja stravičnog zločina stigla je kazna angolskog suda.

- Joao Antonio Puati osuđen je na 24 godine zatvora - izjavio je njegov odvjetnik AFP-u telefonom.

Drugi osumnjičenik za napada, Daniekl Simba, oslobođen je od sumnje za umiješanost u napad.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • razumni...not 29.12.2010.

    24 godine za trostruko ubojstvo??? ajde ima i gorih sudskih drzava od nase

Komentiraj...
Vidi sve komentare