To je to što me zanima!

Napokon! Zlatne nogometašice će dobiti iste bonuse kao igrači

Adidas je najavio da će kao sponzor nogometašicama koje osvoje zlato na Svjetskom prvenstvu dati jednake bonuse kolike su dobili i njihove kolege iz Francuske za osvojeno Svjetsko prvenstvo u Rusiji
Vidi originalni članak

Nažalost, žene su i dalje podređeni spol. Koliko god mi željeli vjerovati da to nije istina. Tako je u svakodnevnom životu, ali i u vrhunskom sportu gdje su profesionalne sportašice i dalje diskriminirane u uvjetima u kojima rade i plaćama koje primaju za svoj rad i uspjehe.

Stoga bi potez na koji se odlučio Adidas mogao izazvati pravu revoluciju. Oni su najavili da će po prvi put u povijesti ženskim nogometašicama koje oni sponzoriraju, a koje osvoje zlato na Svjetskom prvenstvu, dati jednake bonuse kolike su dobili njihovi kolege iz francuske reprezentacije za osvojeno zlato ljetos u Rusiji.

- Sve Adidasove nogometašice iz momčadi koja osvoji zlato nas Svjetskom prvenstvu 2019. godine će za svoje nastupe dobiti jednake bonuse kao i njihovi muški kolege - objavio je ponosno Adidas.

Adidasova odluka je stigla na Međunarodni dan žena, ali isti dan kada su američke nogometašice podnijele tužbu protiv tamošnje nogometne federacije zbog nejednakog tretmana i plaćanja. Sjedinjene Američke Države brane naslov na Svjetskom prvenstvu koje se igra u Francuskoj.

- Naša uloga kao uzora je da se borimo za ono što znamo da nam pripada. Nadamo se da će naš potez inspirirati druge žene - rekla je američka reprezentativka Christen Press.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • blokirani_lovac 10.03.2019.

    Otiso’ svet u kurac !!!

  • Ljubo Ćesić Rojs 10.03.2019.

    Pa U15 klinci razvale ove i one bi onda neki bonus i u isti koš sa muškim...

  • La_decima_2014 10.03.2019.

    Ukinuo bi zenski nogomet... Eventualno neka igraju rekreativno

Komentiraj...
Vidi sve komentare