To je to što me zanima!

Napoli u finalu, Bayern nakon penala dalje, Lyon izbacio PSG

U nacionalnim kupovima igranim diljem Europe Bayern je nakon penala izborio finale preko Borussije M. Napoli je dobio Sienu, Lyon je svladao PSG u Parizu 3-1
Vidi originalni članak

Nakon što je u utorak Borussia Dortmund tek poslije produžetaka prošla u finale njemačkog DFB Pokala, isto su boljim izvođenjem jedanaesteraca napravili i nogometaši Bayerna.

Utakmica Borussije Mönchengladbacha i minhenskog Bayerna završila je nakon 120 minuta igre bez pogodaka pa se pristupilo izvođenju kaznenih udaraca. Inače, Bayern je tijekom susreta bio bolji sastav i bilo bi nepravedno da nije uspio izboriti finale.

Nakon što su u prve dvije serije nogometaši oba sastava bili precizni (Daems, Herrmann - Alaba, Ribery), Dante i Nordtveit (oba Borussia) su u trećoj odnosno četvrtoj promašili svoje udarce i omogućili Bayernu da se plasira u finale. Mirni su u spomenutoj trećoj i četvrtoj seriji za Bayern ostali Lahm i Kroos. Bayern je slavio i četvrti put zaredom u DFB Pokalu nakon što je pobjednik utakmice morao biti odlučen jedanaestercima.

Finale će tako igrati dva trenutno najbolja sastava Bundeslige Borussia Dortmund i Bayern, a utakmica će biti odigrana 12. svibnja.

DFB Pokal, polufinale:

Borussia (M) - Bayern 0-0, 2-4 penali

Talijanski kup: Nakon Juvea u finale ušao i Napoli

U finalu talijanskog nogometnog Kupa će igrati Juventus i Napoli. Juventus je svoj polufinalni posao, i to u produžecima protiv Milana, obavio u utorak, dok je 24 sata kasnije put do finala pronašao Napoli.

U prvom polufinalnom ogledu je Napoli poražen kod Siene 2-1, ali je na svom stadionu nadoknadio zaostatak pobjedom 2-0 i s ukupnih 3-2 ušao u finale. Već nakon pola sata utakmice u Napulju domaćin je nadoknadio minus od dva gola, jer je vodio 2-0.

Prvo je u 10. minuti Vergassola pogodio vlastitu mrežu, dok je u 30. najbolji domaći strijelac Edinson Cavani zabio drugi pogodak za domaću momčad.

Napoli je nakon toga mudro čuvao prednost, makar je mogao zabiti i još koji gol za mirniju završnicu, dok je Siena bila nemoćna u svojim nastojanjima da se domogne produžetaka ili prolaza.

Talijanski kup, polufinale (uzvrat):

Napoli - Siena 2-0, prva utakmica 1-2 (Vergassola 10-ag, Cavani 30)

Francuski kup: Lyon pobijedio PSG u Parizu

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale francuskog nogometnog Kupa nakon pobjede kod PSG-a 3-1. Bio je to veliki derbi u četvrtfinalu i vjerojatni "finale prije finala".

Prije nekoliko kola u francuskom Le Championnatu te su dvije momčadi odigrale na Gerlandu fantastičnu utakmicu. Završilo je tada bez pobjednika (4-4), a nakon prvog dijela današnjeg ogleda mogao se namirisati sličan rezultat. Naime, nakon 45 minuta je Lyon vodio 2-1, no do kraja je postignut samo još jedan gol, a lopta se zakotrljala u domaćoj mreži.

Poveo je domaćin golom Nenea u 19. minuti iz penala, no Lyon je okrenuo rezultat u svoju korist pogocima Šveđanina Källströma u 25. i Argentinca Lopeza u 39. Na kraju, u 92. minuti, domaće je nade definitivno ugasio Gomis. Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova".

U još jednom prvoligaškom ogledu Rennes je u gostima pobijedio Valenciennes 3-1, a posao je gostima bio olakšan od 42. minute kada je pocrvenio domaći igrač Kadir.

Poluprofesionalni francuski nogometni klub Gazelec Ajaccio plasirao se u polufinale Francuskog kupa iznenadivši drugoplasirani sastav prve lige - Montpellier.

Yohan Bocognano bio je strijelac jedinog pogotka utakmice u 75. minuti, a istim je trećeligaš stigao do najboljeg rezultata u klupskoj povijesti. Montpellier je bio dominantniji tijekom cijele utakmice, ali tu dominaciju nije uspio pretvoriti u pogodak.

Ovaj veliki uspjeh trećeligaša dolazi manje od 24 sata nakon što je Quevilly, također sudionik treće francuske lige, izbacio Marseille nakon produžetaka s 3-2. Podsjetimo, Marseille je četvrtfinalist najjačeg europskog klupskog natjecanja - Lige prvaka.

Francuski kup, četvrtfinale:

PSG - Lyon 1-3 (Nene 19-11m / Källström 25, Lopez 39, Gomis 90+2)

Valenciennes - Rennes 1-3 (Samassa 32 / Pitroipa 12, Boye 53, Hadji 87)

Gazelec Ajaccio - Montpellier 1-0 (Bocognano 75)

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 22.03.2012.

    Hrvatski nogometaš Dejan Lovren je odigrao svih 45 minuta za Lyon, te je jedini požutio u sastavu "lavova". Nisam znao da nogometna utakmica traje 45 minuta!!! hehe

  • kantrida 22.03.2012.

    sve u svemu bayern-dortmund i juve-napoli ce biti fantasticne utakmice. nadam se dace igrati sa naj jacim sastavima i priustiti spektakl.

  • Penny Dollar 22.03.2012.

    Dortmund ce to s lakocom uzet, kao i prvenstvo. A u Francuskoj Lyon ima nikad laksi posao, pravo im se poklopilo da konacno uzmu trofej. U Italiji bi Napoli trebao uzet, Juventus vise zeli naslov prvaka drzave, al Kup nikad nije za odbacit, velika je cast to osvojit, al gledajuci rezultate zadnje 4 utakmice Napoli je bolji, Juve ni jednu pobjedu, al ono sto veseli je da uvijek bude puno golova, pa ocekujem zanimljivo finale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare