To je to što me zanima!

'Napravili smo 90% posla ako zaustavimo Sergeja Rutenku'

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara današnjom (18 sati) utakmicom s Bjelorusijom. Mirko Alilović priznao je kako će glavni cilj biti zaustaviti sjajnog Sergeja Rutenku
Vidi originalni članak

Po dolasku u Dansku hrvatski rukometaši odradili su trening i spremno čekaju svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Protivnik je danas u 18 sati probuđena Bjelorusija s opasnim Sergejom Rutenkom u glavnoj ulozi.

- Prva utakmica na natjecanju uvijek je teška. Svi su još puni snage i žele dokazati da imaju što pokazati. Svi jako 'grizu' u tim prvim utakmicama - najavio je utakmicu naš najstariji reprezentativac u Danskoj Venio Losert.

Iskusni golman zna što nas očekuje u današnjoj utakmici, no i Hrvatska itekako ima što za reći. Nakon tri uzastopne bronce, cilj je jedino zlato koje nam nedostaje. A boljeg mjesta od 'dvorišta' glavnog konkurenta za naslov svakako nema.

- Želimo svima pokazati koliko dobar rukomet možemo igrati. Naravno, namjeravamo krenuti s pobjedom u turnir - dodao je Losert za službenu stranicu Europskog prvenstva.

Hrvatskoj je ovo 11. nastup na EP-u, a u Danskoj branimo broncu iz Srbije. Slavko Goluža zasad je svoju izborničku karijeru obilježio sa tri bronce. Vrijeme je za sjajniju medalju, momčad za to ima.

- Moji igrači jako su motivirani, svi imaju strašnu želju za igrom. U Danskoj želimo napraviti korak dalje - priznaje Goluža.

Taj korak dalje bilo bi minimalno finale. Na tom putu prva prepreka je sjajni Barcelonin lijevi vanjski i njegovi kolege.

- Ako zaustavimo Rutenku, napravili smo 90 posto posla - iskren je Mirko Alilović.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • SpužvaBobSkockani_2 13.01.2014.

    Ni ja se ne slažem s Golužom i mislim da treba doći neki drugi izbornik ali isto tako taj Goluža kakav god da je redovito osvaja medalje na velikim natjecanjima.I ako Hrvatska sad osvoji zlato,neki će opet biti nezadovoljini...

  • strmi007 13.01.2014.

    Idemo po pobjedu

  • srakar 13.01.2014.

    Ljudi!!! Podržavali smo Štimca sve do Belgije.Onda smo ga rušili.Budimo sada tako i za Golužu pa ćemo vidjeti što bude.Zbog naših kauboja, srca i grla skupa! IZNAD SVIH-HRVATSKA

Komentiraj...
Vidi sve komentare