To je to što me zanima!

Naše vaterpolistice izgubile od Ruskinja na Euru sa čak 34-1!

Izbornik Mario Ćaleta odmarao je glavne igračice za nedjelju. Tako je prva golmanica Alexandra Ratković branila samo prvu četvrtinu (obranila jednu od deset lopti), a ponajbolja igračica Ivana Butić u bazenu je bila svega 18 sekundi
Vidi originalni članak

Nakon otvaranja protiv Mađarske i poraza 25-6, iz tabora hrvatskih vaterpolistica odaslan je optimizam:

- Obično smo od njih gubile s više od 20 golova razlike, nije ovo loše...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uslijedio je i poraz od Grčke 18-3, ali od starta se znalo da su za naše sirene na Euru u Budimpešti važne samo dvije utakmice: protiv Srbije i Slovačke. Te dvije pobjede vode naše djevojke u četvrtfinale. Teža od tih prepreka već je svladana, Srbija (9-8). Pobjeda u nedjelju nad Slovačkom, koja je najlošija u skupini, donijet će ispunjenje toga cilja.

E u tom kontekstu treba promatrati i današnji poraz sirena. U 4. kolu Europskog prvenstva vaterpolistica Hrvatska je izgubila od Rusije 34-1 (9-0, 8-1, 7-0, 10-0).

Olakotna okolnost? Izbornik Mario Ćaleta odmarao je glavne igračice za nedjelju. Tako je prva golmanica Alexandra Ratković branila samo prvu četvrtinu (obranila jednu od deset lopti), a ponajbolja igračica Ivana Butić u bazenu je bila svega 18 sekundi.

Jedini je gol zabila kapetanica Dina Lordan, a golmanica Jimenez obranila je četiri udarca. 

Istina, grdo zvuči takav poraz, kad izračunate da četvrtina traje osam minuta, primiti deset golova u jednoj... uh.

Ali daleko je to od rekorda, Mađarice su nedavno pobijedile Južnu Koreju 64-0. I još je dalje od bilo kakvog kobnog poraza.

U nedjelju će iste te naše djevojke slaviti najveći uspjeh u svojoj povijesti i plasman u četvrtfinale Eura!

Idi na 24sata

Komentari 53

  • AC.MILAN 18.01.2020.

    Dale su 1, a ova je obranila 4 udarca. Znaci, 5 udaraca u CIJELOJ utakmici!!!! 5!!! Pa ja koji ama bas nikada nisam trenirao niti igrao vaterpolo nego samo tu i tamo iz zezancije se dodavao u pucao prijateljima bih pucao vise od 5 puta tokom cijele utakmice, da ima 7 ovskvih kao ja u bazenu protiv ovih ruskinja, zapucali bi toliko

  • Pobotchnick Leeyoobo 17.01.2020.

    Suci su navlačili cilo vrime za ruskinje. Krivo dosuđen aut bitno je preusmirija tijek utakmice. Šjor marin će se žaliti.

  • Konjushar 17.01.2020.

    Jadni mi, nama bitno samo da pobijedimo srbiju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare