To je to što me zanima!

Nastavak dominacije: Dodig i Mate Pavić osvojili Hamburg!

Iako su se nakon četiri godine stanke sastali tek početkom ovog tjedna, Ivan Dodig i Mate Pavić pronašli su kemiju u igri i osvojili jaki ATP-turnir iz serije 500 u Hamburgu u Njemačkoj
Vidi originalni članak

Hrvatska je prije nekoliko tjedana u Wimbledonu pokazala da je svjetska teniska velesila, pogotovo u konkurenciji parova. Tradicija se nastavila u Umagu, gdje su braća Draganja došla do finala, ali i ovu nedjelju, trijumfom Ivana Dodiga i Mate Pavića u Hamburgu!

Međugorčanin i Splićanin kao prvi nositelji otišli su do kraja na ATP-turniru iz serije 500 na zemljanoj podlozi svladavši u finalu druge nositelje, Urugvajca Pabla Cuevasa i Španjolca Marca Lópeza 6-3, 6-3 za samo sat i 16 minuta igre.

Fantastičan je to rezultat kad se u obzir uzme činjenica da im je nastup na sjeveru Njemačke bio prvi nakon čak četiri godine i prva zajednička titula nakon dva poraza na Zagreb Indoorsu. Ivanu je to osmi naslov u karijeri u parovima, a Mati sedmi.

Suradnja Dodiga i Pavića nastavit će se i sljedećeg tjedna na turniru u Washingtonu, također iz serije 500. Ivan inače igra parove sa Španjolcem Marcelom Granollersom, a Mate s Austrijancem Oliverom Marachom.

Dodig će u ponedjeljak ostati deseti tenisač svijeta u parovima, dok će Pavić napredovati jednu poziciju, na 16. mjesto, i zabilježiti plasman karijere.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • cinquina 30.07.2017.

    E to bi bio pun pogodak...Dodig-Pavic kao par

  • Armin van Buuren 30.07.2017.

    Izgleda da Pavić i Marach mogu jedan bez drugoga.I Marach je osvojio turnir u Gstaadu i šteta baš protiv našeg Škugora u finalu.Šteta,nikako da Škugor dođe do tog prvog ATP naslova u paru,a imao je vrlo dobrih 8-6 u 3. setu i na kraju završi 8-10....ali dobro nije ni finale loše samo još jedan znak da je i dalje u odličnoj formi nakon onog polufinala Wimbledona.Eto zamalo pa smo imali 3 osvajača ATP naslova ovog tjedna u paru....samo nastavak odličnih sportskih rezultata naših.

  • Stringer Bell 30.07.2017.

    Gledao meč uživo, dobro odigrano

Komentiraj...
Vidi sve komentare